KADIN KOOPERATİFLERİNE EĞİTİM

KADIN KOOPERATİFLERİNE EĞİTİM

TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Ezine Kemallı Köyü’nde Kadın Kooperatiflerine yönelik eğitimler düzenledi.

Gerçekleşen eğitimde Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, Başkan Yardımcısı Emel Torun, Kurul Üyeleri Ayşe Berna Ergin, Duygu Aktürk, Filiz Bahar, Muradiye Özel Ödül, İnci Bayram, Gülçin Semizoğlu, Seçil Yavaşoğlu, Nilay Erdil ve Kadın Girişimciler Kurulu Sorumlusu Selen Kılıç, S.S Kemallı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Üyeleri, S.S Gökçebayır Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Üyeleri ile S.S Bayramiç Değişim Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Üyeleri hazır bulundu.

 

Kooperatifçiliğin önemi ve ortak hareket etme kültürü konusunda bilgi paylaşımı yapan Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Muradiye Özel Ödül kooperatiflerin de bir işletme olduğunu, bu bakış açısı ile yönetilmeleri ve işletilmeleri gerektiğini vurguladı. Kooperatifçilik eğitiminin yanında ortak bilincinin mutlaka artırılması gerektiğinin de altını önemle çizdi.

 

Kadın girişimciler Kurulu Üyesi Prof. Dr. Duygu Aktürk Finansal Yönetim Eğitimi’nde Kooperatifçilikte üretilen ürünlerin maliyetlerinin hesaplanması konusunda bilgi verdi.

Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Ayşe Berna Ergin verdiği İş Güvenliği ve Hijyen Eğitimi’nde ,Ürünlerin üretim izinlerinin ne şekilde alınacağı, İşletme içerisinde uyulması gereken hijyen kuralları ve iş güvenliği konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

 

Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Seçil Yavaşoğlu Marka Yaratma ve Pazarlama Eğitimi kapsamında doğru marka nasıl yaratılır? Marka fikri nasıl oluşturulur? Konularına değinerek günümüz pazarlama trendlerinden Deneyimsel Pazarlama’yı da örneklerle açıkladı.

Satış Eğitimi veren Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi İnci Bayram ise, Sadık müşteri nasıl yaratılır? konusuna değinerek özellikle müşteri ile duygusal bağ kurulmasının altını çizdi. Ayrıca ürün satışlarının artırılmasında ve markanın yaratılmasında gönüllü temsilci olduğundan bahsetti.

 

Soru cevap kısmının ardından katılımcılara Katılım Belgesi verildi.