Kadın Platformundan Cinsel İstismar Tepkisi

Kadın Platformundan Cinsel İstismar Tepkisi

Çanakkale Kadın Platformu Adliyede görülen cinsel istismar davası öncesi açıklamada bulundu.

Çanakkale Kadın Platformuna bağlı bir grup kadın Adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Çanakkale Kadın Platformu adına açıklama yapan Gül Eda Erensoy; ?Kadınlar bugün buradayız çünkü Çanakkale´de yaşanan çocuğa yönelik nitelikli cinsel istismar olayı kamuoyunun vicdanında büyük bir sarsıntı yaratmıştır. Bu üzücü olay çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve ne denli örtük kalmış bir olgu olduğunu, istismarı önlemeye, ortadan kaldırmaya yönelik önlemleri yaşama geçirmenin ne denli yaşamsal olduğunu bir kez daha göstermiştir. Çocuğa yönelik cinsel istismar, çocukların bir yetişkin tarafından cinsel uyarı ve tatmin amacıyla kullanılmasıdır. Çocukların gelecekti yaşantılarını da etkileyecek bu olumsuz deneyim, bazen gizli kalarak yıllar boyu sürdürebilir ve bıraktığı hasar çok ağır olabilir. Bizler Çanakkale Kadın Platformu olarak bugün Çanakkale´de görülen çocuğun nitelikli cinsel istismarı davasında adalet istiyoruz. Türkiye, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeye ilk imza atan ülkelerden biridir. Bu sözleşmeyi imzalayan ?Taraf devletler, çocuğu, her türlü cinsel sömürüye ve cinsel suistimale karşı koruma güvencesi verirler. Bu amaçla taraf devletler özellikle çocuğun yasadışı bir cinsel faaliyete girişmek üzere kandırılması veya zorlanmasını; çocukların, cinsel faaliyette bulundurularak sömürülmesini önlemek amacıyla ulusal düzeyde ve çok taraflı ilişkilerde gerekli her türlü önlemi alırlar? denilmektedir. Biz kadınlar bugün buradayız çünkü Çocuk Hakları Sözleşmesini imzalayan ülkemizin artık bu sözleşme gereği Türk Ceza Yasası´nda gerekli düzenlemeleri acil olarak gerçekleştirerek bu yasayı çocuğun yüksel yararı doğrultusunda hızla hayata geçirmesini istiyoruz.

Tüm yönleriyle çocuk istismarı ve yarattığı ruhsal sonuçlar toplumun ve ülkeyi yönetenlerin sürekli olarak önemli gündem maddelerinden birisi olmalıdır. Devlet çocukların sağlıklı ruhsal gelişimlerini sağlayacak bir yaşam ortamı sağlamak, bunu engelleyen sosyal, kültürel ve ekonomik koşulları ortadan kaldırmak, buna yönelik çocuk politikaları geliştirmeye katkıda bulunmak, elverişsiz koşullarda yaşamını sürdürmek zorunda kalan çocukların istismar kurbanı olmalarını önlemek, gereğinde onları koruma altına almak ve rehabilite etmek, bunun yanında çocukların ve erişkinlerin sağlık sisteminden tamamen ücretsiz yararlanmalarını sağlayan ve kolaylaştıran koruyucu sağlık uygulamalarını geliştirmek için gereken yasal ve idari düzenlemeleri yapmak zorundadır.

Çanakkale Kadın Platformu olarak bugün burada çocuğun nitelikli cinsel istismarı davasında taraf olarak adalet yerini buluncaya kadar bu meselinin takipçisi olduğumuzu, erkek egemen düzenin kadınları, çocukları hedef alan cinsel şiddetinin son bulması için sorumluların cezalandırması gerektiğini bir kez daha haykırıyor ve adalet istiyoruz. Çocuğun nitelikli cinsel istismarı davasında konuya duyarlı tüm kesimleri dayanışma içinde olmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz? dedi.