İyilikler Bir Gün Barışı Getirecek

İyilikler Bir Gün Barışı Getirecek

Göçmen krizinin önemli adresi Çanakkale´de umut yolcularına aralıksız yardım ediyorlar

Savaştan ve ülkelerindeki kötü koşullardan evlerini, ocaklarını bırakıp umut yolculuğuna çıkan göçmenlerin bitmeyen dramı Çanakkale´de de alabildiğince yaşanmaya devam ediyor. Özelikle Ayvacık´ta gözler önünde yaşanan ve başta çocuklar olmak üzere onlarca insanın canından olduğu bu insanlık trajedisine seyirci kalmayan duyarlı kişi, kurum ve kuruluşlar mültecilere yardım eli uzatmaya, acılarını biraz olsun hafifletmek için insani yardım etmeye devam ediyor.

Ayvacık´ta oluşturulan Göçmen Kampında çaresiz durumda yaşam mücadelesi veren çocuk, yaşlı, kadın erkek yüzlerce sığınmacı için aylardır yardım çalışması yürüten Çanakkale Lions Kulübü, dur duraksız çalışarak umut yolcularının yaralarını sarmaya çaba sarf ediyor. Göçmenlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için yaşamsal ürünleri toplayan ve kampa götüren Lions Kulübün gönüllü üyeleri, bir yandan da çocuklar için eğitim çalışmaları yürütüyor.

Çanakkale Lions Kulübü gönüllü üyelerinden Objektif Gazetesi Yazarı Aşkın Değirmenci bu soruna en ciddi duyarlılık gösterenlerin başında geliyor. Değirmenci, Ayvacık´taki kamp ile Çanakkale arasında adeta mekik dokuyarak yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Lions Kulübünün amaçlarını ve duygu düşüncelerini sosyal paylaşım sitesinde şöyle yazıya döktü:

?Bu coğrafya zor coğrafya, her daim savaş, her daim kan revan.. Siyasiler her fırsatta kapışmadan yönetim sergilesinler diye umutla beklerken boş durmamak lazım.. Göçmenler çok büyük bir sorun, yara gittikçe büyüyor.. Ülkelerine huzur gelmedikçe de büyümeye devam edecek.. Çanakkale Lions Kulübü olarak Ağustos´tan bu yana Ayvacık´ta ki kamp ile bire bir ilgileniyoruz, yetkililer ile görüşüyoruz.. Oluşturduğumuz sosyal market ile ihtiyaçlarını karşılarken, küçük çocuklara çocukluklarını unutturmamak adına eğitimler organize etmeye çalışıyoruz.. Yakında o konuda da önemli gelişmeler olacak. Tüm bu süreçte Çanakkale´den, ülkenin ve Dünya´nın dört bir yanından katkı sunan ve insanlığını unutmayan herkese binlerce teşekkürler.. Biz inanıyoruz ki, iyilikler bir gün barışı getirecek?