İyilik Hareketi 34 Okula Ulaştı

İyilik Hareketi 34 Okula Ulaştı

KSV'nin İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Soma Belediye Başkanlığı ve Kale Grubu Sosyal Sorumluluk Kulübü ile el ele vererek yenilediği altı köy okulu törenle hizmete girdi.

Törende bir konuşma yapan Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, beş yıl gibi kısa bir sürede 2 bin 418 öğrencinin eğitim hayatlarına hijyenik bir dokunuş getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın (KSV), “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında Soma’da yenilenen altı okul, Soma Belediyesi’nde düzenlenen törenle resmen hizmere girdi. Kale Grubu’nun sağladığı malzemelerin kullanıldığı yenileme çalışmalarında, Soma Belediye Başkanlığı yapılan işçiliği, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün Toplum Yararına Program kapsamında çalıştırdığı 50 işçiyle karşıladı.
SOMA; TÜRKİYE’Yİ KAPSAYAN SOSYAL SORUMLULUK AĞININ 17’İNCİ HALKASI OLDU

KSV`nin 2009 yılından bu yana Türkiye çapında gerçekleştirdiği “İlk İşim Okullarda Değişim” projesinin 17`inci halkası olan Soma’da düzenlenen açılış töreninde konuşan Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, “KSV olarak kurulduğumuz 1991 yılından bu yana başarılı öğrencilere burs veriyor; okul, öğrenci yurdu, eğitim merkezleri açıyor; sanayi ile üniversite eğitim işbirliğini özendirip desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, meslek edindirme kursları, geliştirme ve uyum kursları, hizmet içi eğitimler düzenliyor, eğitim bursları veriyoruz... Sadece bu yıl lise, meslek yüksekokulu, lisans ve yüksek lisan öğrenimine devam eden 291 öğrencimize burs verdik. 1991-2013 yılları arasında yapılan bağış tutarı 23 milyon 38 bin Türk Lirası’na ulaştı. Bu rakamın yüzde 39’u verilen burslara, yüzde 31’i ayni yardımlara, yüzde 23’ü düzenlenen kurslara, yüzde 6’sı diğer harcamalara, yüzde 1’i de sağlık yardımlarına ayrıldı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz kurslardan yetişen ustalarımızı bir başka iyilik hareketinin parçası yaparak onların köy okullarının tuvaletlerini yenilemelerini de sağlıyoruz. Minik öğrencilerimizi daha sağlıklı şartlara kavuşturuyoruz” dedi.

BUGÜNE KADAR KSV KURSLARINDAN EĞİTİM ALANLARIN SAYISI 8 BİN 474 KİŞİYE ULAŞTI

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın kişisel olarak yoğun ilgi gösterip destek verdiği KSV’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği meslek edindirme kurslarıyla yaklaşık 4.473 işsizin meslek sahibi yapıldığını, geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 4.001 vasıflı usta kazandırıldığını vurgulayan Sarantopoulos, bugüne kadar sayıları 8 bin 474 kişiye ulaşan, emeğini, alın terini ortaya koyarak hem aile geçimine, hem ülke ekonomisine katkı sağlayan ustayı sektöre kazandırdıklarını belirtti.

TÜRKİYE GENELİNDE 2 BİN 390 ÖĞRENCİ DAHA SAĞLIKLI ORTAMA KAVUŞTU

Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşu Kale Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında; bugüne kadar Denizli, Erzurum, Isparta, Kayseri, Mersin, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa, Çankırı, Adana, Çorum, Ankara, Hatay, Amasya, Yozgat ve Diyarbakır dahil Türkiye’nin değişik illerinde ve Manisa Belediyesi’nde düzenlenen törenle açılışları gerçekleştirilen Soma’ya bağlı Bayat Köyü, Yırca Köyü, Beyce Köyü, Kayrakaltı Köyü, Ularca Köyü, Bozarmutlu Köyü ve Çerkez Hamidiye İlköğretim Okullarıyla birlikte toplam 34 köy okulunun ıslak zeminleri ve sağlık gereçleri yenilendi. Toplam 2 bin 418 öğrenci, daha sağlıklı bir öğrenim imkânına kavuştu.
KSV’NİN HEDEFİ BÜYÜDÜ; KALE GRUBU ÇALIŞANLARI DA MİNİK ÖĞRENCİLERİ UNUTMADI

KSV olarak hedeflerinin önümüzdeki 5 yıl içinde 2,5 milyon TL kaynak aktararak 1.250 genci daha meslek sahibi yapmak ve buna bağlı olarak 50 köy okulunun daha tuvaletlerini yenilemek olduğunu kaydeden Sarantopoulos, Kale Grubu çalışanlarının, "Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik" sloganıyla başlattığı ek projeyle; köy okullarındaki ihtiyaç sahibi çocuklara, kitap, oyuncak, kırtasiye, giysi ve ayakkabı hediye edildiğini, bu çerçevede de 2015 yılına kadar 2 bin 500 öğrenciye daha ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.