İyi Mücadeleye Puan Yok 3-0

İyi Mücadeleye Puan Yok 3-0

Fenerbahçe maçında iyi oyun çıkaran Boğazın Sultanları lider karşısında da iyi mücadele etti ama puan kaçırdı

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.liginde mücadele eden Çanakkale Belediyespor, Fenerbahçe´nin ardından karşılaştığı bir başka Dünya Şampiyonu Vakıfbank karşısında zaman zaman iyi ve üstün mücadele ettiği maçı 3-0 kaybetti. Boğazın Sultanları iyi başladıkları maçta ideal kadrosu ile mücadele eden Vakıfbank karşısında özellikle hücum üretirken zorlanırken blok sayısı açısından da istediğini alamadı. Çanakkale Belediyespor´da Fenerbahçe maçının yıldızları Ana ve Ceren bu maçta aynı performansı sergileyemedi. Farkı koruyamadılar... İlk sete Çanakkale Belediyespor iyi başladı. İlk bölümünü önde götüren Boğazın Sultanları ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Mola sonrası skorda kalan ve seti önde götüren Çanakkale Belediyespor ikinci teknik molaya ilk kez geriye düşerek 16-15 arkada girdi. Önce rakibini yakalayan daha sonra öne de geçerek farkı 5 sayıya kadar çıkaran Boğazın Sultanları beklenmedik hatalar yaptığı ve hücumlarda rakip bloğa takıldığı seti uzatmada 28-26 kaybetti.

2.sette tutuk oyun...

İlk sette ciddi bir avantajı değerlendiremeyen Belediyespor iyi başlayamadığı ikinci sette ilk teknik molaya 8-5 geride girdi. Mola sonrası toparlanan Duygu ile 2 servis sayısı da kazanan temsilcimiz başa baş mücadele verdiği ikinci setin ikinci molasına 16-14 geride girdi. Seti kontrollü götüren ev sahibi Vakıfbank Belediyespor´a fırsat vermediği seti 25-19 kazandı ve setlerde üstünlüğünü 2-0´a taşıdı.

3.Set

Bu sete de evsahibi takım iyi başlasa da Çanakkale Belediyespor direnç gösterdi ve skoru 6-6´ya gelirse de birinci teknik molaya 8-6 geride girdi. Ev sahibi skor üstünlüğünü ikinci molaya girerken 4 sayıya çıkardı. Bir ara 6 sayı geriye düşen Çanakkale Belediyespor üst üste 4 sayı bularak direnç göstermesine rağmen lider Vakıfbank son bölüme ağırlığını koydu ve seti 25-17 maçı da 3-0 kazanarak liderlik koltuğunu korudu. Çanakkale Belediyespor ilk yarının son maçında kendi evinde önemli rakiplerden Bursa Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.