İtiraza Hayır, Mazbataya Evet

İtiraza Hayır, Mazbataya Evet

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe seçimlerinde az bir oyla başkanlığa seçilmesine rağmen kadın ve gençlik kotasına uyulmadığı gerekçesiyle İlçe seçim kuruluna yapılan itirazın red edilmesinin ardından yeni başkan Dr. Celal Karakaş mazbatasını aldı.

5 Aralık tarihinde belediye sosyal tesislerinde büyük bir çekişmeye sahne olan ve tabanın adayı olarka seçimlere giren Dr. Celal Karakaş´ın zaferiyle sonuçlanan Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerinde aralarında İl Kadın Kolları Başkanı ve İl Başkanlığı sekreterinde bulunduğu 5 kişi tarafından yapılan itiraz seçim kurulu tarafından red edildi. Kadın ve gençlik kotasına uyulmadığı gerekçesiyle İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen, İl Sekreteri Melek Bozan´ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tarafından seçim kuruluna itirazda bulunuldu. İtiraz dilekçesinde kadın ve gençlik kotasında eksik olduğu ve il başkanıyla çekilecek kura sonucunda Hüdai Erdal Gezen´in listesinden 26 kadın ve 3 genç  adayın il delegesi olması talebinde bulunuldu. Seçim Kurulu tarafından yapılan incelemenin ardından listelerin uygun olduğu ve itirazın reddine karar verildiği açıklandı. Kararın açıklanmasının ardından seçim kuruluna gelen Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş ve beraberindekiler mazbatasını alarak yeni görevine resmen başlamış oldu. Mazbatasını alan Karakaş yaptığı ilk değerlendirmede yoğun bir çalışma temposu sonucunda zafere ulaştıklarını belirterek; ? Haftalardır gece gündüz işimizi, ailemizi ihmal ederek büyük bir özveriyle çalışmalarımızı yaptık. Güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Cumartesi günü de dostane ama çok çekişmeli bir seçim oldu. Emeklerimizin karşılığını aldık. O gün açıklanmıştı ancak bir itiraz oldu. İtiraz hakkı da herkesin yasal çerçeveler içerisinde vardır. Buna saygı duyuyoruz. Ancak itirazlar geçersiz oldu. Mazbatamızı aldık. Benden önceki başkanımız Sayın Nejat Önder ve yönetimine çok çok teşekkür ediyorum. Buraya kadar partimize yaptıkları katkılarından dolayı. Bizde onlardan aldığımız bayrağı daha yukarılara taşıyarak görevimizi sürdüreceğiz. Artık görevimize başladık ve durmak yok? dedi.

? İl adayımızı açıklayacağız?

Öte yandan 27 Aralık tarihinde yapılacak il kongresine de değinen Karakaş; ? İl kongresinde önce adayları bir görmemiz lazım. Adaylar bir çıksın ortaya bizde yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla görüşerek ortak kararımızı açıklayacağız. Çünkü ben tek adamlığa inanmıyorum. Madem yönetim diye bir kurum var yönetimin ortak kararı da hepimiz için tek karar olacaktır? diye konuştu.