İşte Özlenen Vali

İşte Özlenen Vali

Yenice´de düzenlenen ?Issız Cuma´ hayrında konuşan Çanakkale Valisi Hamza Erkal, insan ilişkilerine önem veren bir üst düzey yönetici profili çizdi

Vali Hamza Erkal, Kale Grubu tarafından Yenice´de bu sene 11.si yapılan Geleneksel Issız Cuma Hayrına katıldı. Vali Erkal, etkinliğe katılmak için gittiği Yenice´de sık sık vatandaşlar ile tokalaştı ve sohbet ederek hal hatır sordu. Halkın ?nasıl bir yönetici, nasıl bir insan? sorusunu sorduğu Çanakkale Valisi Hamza Erkal´ın ziyaret sırasında sergilediği sıcak ve samimi yaklaşım bölge halkını fazlası ile memnun ederken, insan ilişkilerine önem veren ve halkın arasında olmaya özen gösteren bir üst düzey yönetici profili çizmesi dikkatleri çekti.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal Isısız Cuma Camiinde okunan mevlitten ve Cuma Namazından sonra etkinliğin yapıldığı alana geçildi. Bayındırlık ve İskân Eski Bakanı Faruk Nafız Özak´ın da katıldığı Issız Cuma Hayrında konuşan Vali Hamza Erkal, 11.si düzenlenen Issız Cuma etkinliği ve mevlidi nedeniyle herkesi bir araya getiren Kale Grubu Kurucusu İbrahim Bodur, Kızı Zeynep Bodur Okyay ve katkıda bunanlara teşekkür etti.

?her fırsatta İli tanımaya çalışıyorum?

Vali Hamza Erkal, yaptığı konuşmada, ? Bu içinde yaşadığımız özellikle son günlerdeki acılı dönemden sonra hakikaten içimize sıcak ve güzel bir esinti olarak çok güzel bir buluşma oldu. Ben eski dostlarımı da orada görmüş oldum. Kocaeli Kandıra´da kaymakamken tanıştığımız değerli büyüğümüz Kur´an bülbülü Amir Ateş´i de orada görmüş olduk. Benim için büyük bir şeref büyük bir onur. Dolayısıyla bugün burada olmak hem sizleri tanımak adın, hem İbrahim Bodur´u, abimiz Amir Ateş´i burada görmek adına ve özellikle Yenicelilerle tanışmak adına benim için büyük bir kazanç olmuştur. Göreve başlayalı henüz bir hafta oldu ve elimden geldiğince her fırsatta ili tanımaya ve her programa iştirak etmeye çalışıyorum. Bu mevlit dolayısıyla da burada sizleri tanımış olduk.

?karanlık günler bitecektir?

Özellikle içinde bulunduğumuz bu karanlık günler buradaki mevlitte okunan dualarla orada bulunan yaşlı insanlarımızın halis dualarıyla o iyi niyetleriyle yok olup gider ve biz aydınlık bir sabaha uyanırız. Geçen hafta Dağlıca´da yüreğimizi dağlayan 16 şehidimizin haberi gelmişti. Hemen akabinde Iğdır´dan 13 şehidimizin haberi ve sonrasından Tunceli´de iki tane şehidimiz. Bu şehitlerimizden biri Ezineli Fatih Duru idi. Ailesi ile tanıştık annesini gördük üzülmemek elde değil. Bir anne düşünün henüz 27 yaşında gencecik çocuğunu kaybediyor. Büyük bir acı, ben öncelikle şehidimizin annesine, abilerine kardeşlerine büyük sabırlar diliyorum. Bütün şehitlerimizin annelerine babalarına büyük sabırlar diliyorum. Vatanımızda yaşayan herkesin de bu acıyı çok içtenlikle hissettiğini bildiğim için bütün milletimizin başı sağ olsun diyorum. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Biz birlik beraberliğimizi koruduğumuz sürece, el ele verdiğimiz sürece muhakkak ki karanlık günler bitecek. Biz Çanakkale´de yaşayan insanlarız ve şehitliğin ne demek olduğunu biliriz. Beraberliğin birlikteliğin vatan için şehit olmanın can vermenin ne demek olduğunu biliriz. Bunun en güzel örnekleri Gelibolu Yarımadası´nda hepimizin gözü önünde mevcut canlı haliyle duruyor. Özellikle Cumhuriyetin kuruluşun temellerinin atıldığı ilk noktalardır oralar. Tamamıyla yok edilmeye çalışılan bir imparatorluğun insanların son kalan üyelerinin, İstiklal Marşı´nda denildiği gibi.

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;                                                                                                          

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

 

?Bu cennet memleket onlar sayesinde var?

Tek bir ocak dahi kalana kadar bu vatanın ayakta kalacağının nişanesi, ifadesi olan İstiklal Marşı´nda söylendiği gibi biz son ferdimize kadar canımızı bu vatan için vermeye hazır olduğumuzu her yerde gösterdik. En güzel örneğini de Gelibolu´da, Eceabat´ta, Çanakkale´de gösterdik. Peygamber Efendimiz, yanında Hz. Ebubekir´le ilk Hicrete çıktığında ve mağaraya sığındıklarında Hz. Ebubekir biraz telaşlanıyor. Peygamberimiz ?Korkma Allah Bizimledir´ diyor. Biz de İstiklal Marşımızın ilk kelimesi olan ?korkma´ ile bir paralellik kurarak hiçbir zaman yılmayacağız. Allah´ın hep yanımızda olduğunu bileceğiz. Bu iman duygusuyla hareket edeceğiz. Bu cennet memleket onlar sayesinde var. Biz onların bu fedakârlığını asla ve asla unutmayacağız. Onları içimizde hissettiğimiz sürece aydınlık yarınlar hep bizim olacak. Bu mevlitle yeni bir nefes gibi yaşlı insanlarımızın ellerini açarak ettikleri dualar vesilesiyle aydınlık yarınların geleceğini ümit ediyorum.

?Güzel Çanakkale´nin her yeri tarih kokuyor?

Hele hele güzel Çanakkale´nin her yeri tarih kokuyor. Bu Cami de Selçuklu döneminde çivi kullanılmadan ahşaplar birbirine geçirilerek yapılan bir cami türüdür. Bu binada kullanılan her ahşap birbirine dayanılarak ayakta duracak. Birini çektiğiniz an o yapı hemen dayanıklılığını yitiriyor. Bu yapıda kullanılan ahşaplar gibi birbirimize dayanarak ayakta durduğumuz sürece hiçbir Allah´ın kulu bizi yıkmaya cesaret edemez. Buna hiç kimsenin gücü yetmez. Geçen hafta Kale Seramiği gezdik ve Zeynep Hanım, Kale Seramiğin kendi dalında dünyanın üçüncü büyük sanayi şirketi olduğunu söyledi. Bununla iftihar ediyoruz. Bu topraklarda yetişmiş bir insanın böylesine bir sanayi kuruluşunu bu hale getirip, bu memleketin hizmetine sunması büyük bir onurdur. Ben de İbrahim Bodur Beyefendiye şükranlarımı sunuyorum. Bu toprakların insanı olarak bu topraklara hizmet ediyor. Okunan ayetlerde de vardı. Rabbimizin bize sunduğu nimetler dağıtıldığı sürece çoğalır ve bereketi artar. Beyefendi bu ilkeyi düstur edinmiş ve elde ettiği bütün geliri yöre insanına, ülke insanına olsun her yerde sunmuş. Okullarıyla, yurtlarıyla yaptıkları camileriyle ve diğer birçok faaliyetlerle. Vatan evladı olmak böyle bir şey, insanlar kendi doğdukları büyüdükleri topraklara minnetlerini bu şekilde ödedikleri sürece bu memleket hep ayakta hep refah hep huzur içinde olacaktır. Bu mevlidin Çanakkale´ye ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor emeği geçen başta İbrahim Bodur Beyefendi, Zeynep Hanım ve diğer katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.? Dedi.