İskenderoğlu´ndan Mehmet Akif Mesajı

İskenderoğlu´ndan Mehmet Akif Mesajı

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, "İstiklal Marşı´nın kabul edilişinin 99. yılı ve merhum Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü" ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı.

?Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin, hangi değerlere sarılarak mücadele ettiğinin ortaya konulduğu ve milletimizin bağımsızlık aşkını her türlü imkansızlıklara rağmen gösterdiği büyük kahramanlıkların anlatıldığı İstiklâl Marşı; tarihi belge niteliğinde destansı bir eserdir.

Bu eser bizim bütün değerlerimizin, medeniyet birikimlerimizin, milletimizin tarihteki yürüyüşünün ve azimle, inançla ve fedakârlıklarla kazandığımız istiklâl mücadelemizin her yönüyle mısralara dökülmüş halidir.

Milli şairimiz, Bayramiçli hemşehrimiz merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklâl Marşımız, milletimizin kendine olan güvenini, imanını, ümidini, haklılığını, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını haykırmakta ve Türk Milleti´nin özgürlüğüne pranga vurulamayacağını bütün gerçekliğiyle gözler önüne sermektedir.

Merhum Mehmet Akif Ersoy´un, ?Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.? diyerek Türk Milleti adına duygularını satırlara dökmesi çok anlamlı ve başlı başına aziz bir hatıra olarak, mutlaka geleceğimize yani ?Asımın Nesli?ne aktarılması gerekmektedir.

Akif, sözlerini geçmişte söylese de çağlara meydan okuyarak geçmişle gelecek arasında bir cesaret ve istiklal köprüsü kuran bir şair, düşünce adamıdır. Onun düşünceleri dün olduğu gibi bugün de aynı gerçekliktedir, yarın da öyle olacaktır.

İstiklâl Marşı´mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde Milli Marş olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünde büyük düşünür, dava adamı, şair ve yazar, Merhum Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklâl mücadelesinin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.?