İskenderoğlu´ndan Akif Mesajı

İskenderoğlu´ndan Akif Mesajı

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, İstiklal Şairi Mehmet Âkif Ersoy´un vefatının 83. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı:

?Mehmet Âkif Ersoy´un; ömrü boyunca erdemli, şahsiyetli, vakarlı ve dik duruşun nasıl hayatına yansıdığını hepimizin bilmesi, öğrenmesi gerekiyor. Âkif´i ve eserlerini anlamak demek; milletimizin 19. yüzyıldan itibaren yaşadığı umutsuzlukları ve bu umutsuzlukların umuda çevrilişini anlamak demektir.

Mehmet Âkif Ersoy´un ideal nesil olarak ifade ettiği ?Âsım´ın Nesli? olabilmek için gayret göstermemiz, onun bize armağan ettiği İstiklal Marşı´nın ve Safahat´ın ruhuna ve manasına uygun nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Onun eserlerini, hatıralarını geleceğe taşımak zorundayız. Bu anlamda yapılan her çalışma çok kıymetlidir.

Çanakkale Bayramiç´te Mehmet Âkif Ersoy´un çocukluğunun geçtiği evin restorasyonunu gerçekleştirerek memleketimize kazandırdık ve Türkiye´nin her yerinden gelen, gelecek insanımızın ziyaretine sunduk.

Yine, AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz ve Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan´ın girişim ve katkıları ile Milli Şairimiz´in çocukluk yılları ve ailesinin anlatıldığı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın ilk kez bir belgesel film için şiir okuduğu ?Âkif Belgeseli?ni hazırlayıp kültür ve sanat hayatımıza kazandırdık. Çünkü biliyoruz ki Mehmet Âkif´i anlamak; Türkiye´nin bağımsızlık tarihini, bağımsızlık mücadelesini, Çanakkale´de yazılan destanı anlamaktır. Mehmet Âkif´i anlamak, bağımsızlığımıza sahip çıkma kararlılığı için ?KORKMA?  kelimesiyle başlayan her bir mısradan ilham almaktır. 

Hakikat uğruna hayatını adayan, ülke, millet ve bayrak sevdasıyla tüm nesillere ilham kaynağı olan büyük şair, fikir ve eylem adamı Çanakkaleli hemşerimiz Mehmet Âkif Ersoy´u vefatının 83. yılında rahmetle ve minnetle anıyorum. Mekânı cennet, ruhu şad olsun.? dedi.