İskenderoğlu Muhtarlar İle Buluştu

İskenderoğlu Muhtarlar İle Buluştu

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında, merkez köy ve mahalle muhtarları bir araya geldi

Etkinliğe katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, muhtarların, devletin köy ve mahallelerdeki eli olduğunu belirterek hep birlikte omuz omuza memlekete hizmet için çalıştıklarını söyledi. 

AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında, Çanakkale merkeze bağlı köyler ve mahallelerdeki muhtarlar bir araya geldi. İftar programına, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Başkanı Naim Makas, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı, Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, İl ve Merkez İlçe Yöneticileri ile muhtarlar katıldı. İftar sonrasında bir konuşma yapan Milletvekili Jülide İskenderoğlu, muhtarlarla birlikte omuz omuza memlekete hizmet için çalıştıklarını söyledi. 

İskenderoğlu, “Muhtarlarımız, bizler için çok kıymetli. Muhtarlarımız, mahallelerimizde, köylerimizde hemşehrilerimize dokunan, dertlerini, ihtiyaçlarını en iyi bilen devletimizin yereldeki en kuvvetli temsilcileri. Hizmetlerimizin köylerimize, mahallelerimize ve vatandaşlarımıza ulaşmasında ve hemşehrilerimizin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde de aracı bir rol üstleniyorlar. Biliyorsunuz, sayın Cumhurbaşkanımız için muhtarlarımızın ayrı bir yeri var. "Muhtarları üzen beni üzmüştür" ifadesi çok kıymetli. Bu bilinçle gerek Çanakkale’de gerekse Ankara’da her fırsatta muhtarlarımızla bir araya gelmeye gayret ediyor, muhtarlarımızdan gelen her konuya ayrı bir hassasiyetle eğiliyoruz. Bizim bir derdimiz var. Yazın meclis kapandığında, tatil bölgelerine, gezmeye gitmek yerine  Grup  Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte ilk olarak muhtarlarımızla  bir araya geldik.  Hasret giderdik. Köylerimizin mahallelerimizin sorunlarını taleplerini aldık yatırım ve projelerini konuştuk. Suyunu, yolunu alt yapısını, parke taşını konuştuk. Kimi köylerimize, mahallelerimize halı sahalar basket sahalarına kadar ne gerekiyorsa birlikte yaptık yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Kalkınma ve gelişmenin yerelden başladığını söyleyen İskenderoğlu, “Bu doğrultuda da yerelden kalkınma için sizlerle birlikte çalışıyoruz. Köyde, mahallede sadece yatırımların alt yapının düzenlenmesinin takibi değil başı ağrıyan bir derdi olan sıkıntısı olan her bir vatandaşımızın elçileri oluyorsunuz. Biz muhtarlarımızla birlikte yol yürüyoruz. Sizle birlikte ayni heyecanı duyuyoruz.
Kamu yönetiminde kurulan ilk sandık ve millet oyuyla yapılan ilk seçimin öznesi olan muhtarlarımızın da özel bir günü var artık. Yaklaşık iki yüz yıldır, demokrasinin, millet iradesinin tecellisi olan muhtarlarımız için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 19.10.2015'te Resmi Gazetede yayınlanarak 19 Ekim muhtarlar günü olarak kutlanmaya başlandı. Muhtarların özlük haklarında, SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi, maaşlarının artırılması, silah ruhsatı harcı muafiyeti başta olmak üzere pek çok önemli iyileştirmeler yapıldı. AK Parti hükümeti iş başına geldiği zaman, muhtar maaşları 97 liraydı. Biliyorsunuz, Çanakkale’ye gelmeden hemen önce, yine Cumhurbaşkanımızın sene başında verdiği bir sözü yerine getirdik. TBMM Genel Kuruluna getirdiğimiz ve Perşembe gecesi onaylanarak kanunlaşan tasarıyla, Muhtarlarımız maaşlarını asgari ücret seviyesine yükselttik. Muhtarlarımıza 4 bin 750 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunan miktarda verilen aylık ödeneğin net tutarının, net asgari ücret tutarının altında kalması halinde aradaki fark, ödenek için öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ayrıca ödenecek. Hamdolsun, bizler, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, başta muhtarlarımız, kurumlarımız, bütün milletimizle el ele vererek ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.