İskenderoğlu Zeytin Hasadı Şenliğinde

İskenderoğlu Zeytin Hasadı Şenliğinde

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, ?Geyikli Zeytin Hasat Şenliği? programına katıldı. Geyikli´de ilk kez düzenlenen şenliğe Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mev

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ezine Kaymakamlığı, Geyikli Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Geyikli Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde ilk kez organize edilen program ikinci günüde de coşku ile geçti.

Zeytin fidan dikimi, yarışmaya katılan öğrencilere hediyelerin verilmesi, zeytin işletmeleri ziyaretleri, zeytinyağı yarışmaları ve ödül töreni etkinliklerinin gerçekleştirildiği ?Geyikli Zeytin Hasat Şenliği? programı bölgede zeytinciliğin ön plana çıkarılmasında ciddi katkılar sağlayacağı belirtildi.

Çok kıymetli bir coğrafyada yaşadıklarını belirten Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan ile birlikte Çanakkale´nin her karış toprağına olduğu gibi, Geyikli´nin de daima hizmetkârı olduklarının altını çizdi. 

Çanakkale´de işlenebilir tarım arazilerinin %9,8´i zeytinliklerden oluştuğunu belirten Jülide İskenderoğlu,  2018 yılı verilerine göre 307 bin dekar yağlık, 18 bin dekar sofralık olmak üzere toplam 325 bin dekar alanda zeytin üretimi yapılmakta olduğunu hatırlatarak bu oranın da Türkiye´nin %3,8´ine tekabül ettiğini söyledi. 

Zeytin alanlarımızın % 36´sı Ezine´de, % 35´i Ayvacık´ta, % 12´si Bayramiç de, % 6´sı Merkez ,% 5´i Eceabat ve % 6 sı diğer yer aldığını kaydeden Jülide İskenderoğlu, Ezine Gıda OSB, Çanakkale 1915 Köprüsü ile birlikte Çanakkale´de sadece zeytinde değil üretilen her üründe markalaşmanın, dünya pazarlarında rekabet gücünün katlanarak artacağının altını çizdi.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Jülide İskenderoğlu yarışmaya katılanları tebrik etti ve yarışmanın kazananlarına ödüllerini taktim etti.