İngilizce Festivali

İngilizce Festivali

ÇOMÜ Çocuklar Evi Kreşi'nde 4. Geleneksel İngilizce Festivali yapıldı.

ÇOMÜ Çocuklar Evi Kreşi’nde  4. Geleneksel İngilizce Festivali yapıldı. Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen festivale 3-6 yaş arası 190 çocuk katıldı. Yetişkinlerin katılmadığı organizasyonda çocuklar hem rol aldılar hem de izleyici oldular. Miniklerin istiklal marşını söyleyerek başladığı program  şarkı, müzikli  orf, drama ve çeşitli yarışmaların  İngilizce olarak gerçekleşmesi ile devam etti.

“İngilizce özgüven oluşturacak”

Açılış konuşmasını yapan Derya Deniz “4. İngilizce festivalimizi bu yıl kreşimizde değil de Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdik. Bizde kalite durağan değildir. Her yıl farklı formatlarda programlar hazırlıyoruz. Bu yıl da en büyük amacımız Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında barış kenti olan Çanakkale’mizde, yabancı dil olan İngilizceyi çocuklara sevdirmek, yabancılaştırmamak. İngilizceyi hayatlarının her evresinde kullanabilecekleri özgüveni oluşturmak istiyoruz. Bu bağlamda oyunla öğrenen çocuklarımıza konuların pekiştirilmesi amacıyla yapılan böyle etkinliklerin gelenekselleşerek  devamını önemsiyoruz’’ dedi.

 

“Çocuklar kendilerini özgürce ifade edecek”

3-4 yaş İngilizce öğretmeni Ceyda Akçay ise şunları söyledi: ‘’3-6 yaş arası tüm çocukların aktif olarak programa katılmaları sağlandı.  Paylaşma, gruba uyum sağlama, iletişim kurma, fiziksel yeteneklerini kullanma gibi öğrencilerimizin sosyal becerilerinin ve psikomotor gelişimlerinin geliştiği bu organizasyon, tam anlamıyla bir bayram havası içerisinde geçti. Bu organizasyonda, İngilizce kelimelerin kullanıldığı çeşitli oyunlar oynatılarak çocukların psikomotor gelişimleri desteklendi, İngilizce şarkılar söyletilerek İngilizce konuşmalarına teşvik edildi, eğlenceli ve eğitici tiyatrolarla, dinleme,  izleme ve hayal kurma becerileri geliştirildi. Bu sayede çocuklara, sosyal ortamlarda kendilerini özgürce ifade etme olanağı sağlandı”.

“Çocuklar İngilizceyi severek öğrenecek”

5-6 yaş grubu İngilizce öğretmeni Ömür Özkan ise “çocukların İngilizceyi severek ve eğlenerek öğrenmelerine yardımcı olmak ve günlük yaşamda, hayatlarını kolaylaştıracak biçimde İngilizce konuşmalarına teşvik etmek istiyoruz.  Dil; hikâyeler, kelimeler ve cümle kalıpları, dramalar, çeşitli oyunlar, aktiviteler ve şarkılarla öğretileceğinden,  çocuklarımız İngilizceyi severek öğrenirken aynı zamanda hem fiziksel hem de sosyal becerilerini de geliştirmekteler. Bu amaçla, 1. dönem konularını festival havası içinde tekrar ediyoruz. Gelenekselleşen festivalimizde katkısı olan tüm öğretmen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.