İlkokul Yararına Balaban´da Buluştular

İlkokul Yararına Balaban´da Buluştular

Çanakkale Güç Birliği Platformu, Atatürk´ün kahve içtiği yerde Atatürk panosunu yeniledi. Dünya Rekortmenine ödül sunulan buluşmada, elde edilen gelirle de İlkokul´a akıl oyunları sınıfı yapılması kararı alındı.

Çanakkale Güç Birliği Platformu yüzlerce kişiyle Çanakkale-Çan Yolu Üzerinde Atatürk´ün 1934 yılında ziyaret ettiği Balaban´da biraraya geldi. İkramlarla başlayan programda katılımcılara üzerinde Atatürk resmi bulunan mendiller armağan edildi. Program Platformun komisyon başkanlarının yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vermesi ve Platform Başkanı Gökhan Bayram´ın konuşmasıyla sürdü. Gökhan Bayram konuşmasında ?Biz Atatürk´e ve atalarımıza layık olmaya çalışıyoruz.? mesajını verdi.

 

ATATÜRK PANOSUNU YENİLEDİLER

Büyük buluşma da Mithat Atabay tarafından bölgenin tarihi hakkında bilgiler verilerek ?Atatürk ve Çanakkale? kitabının imzası yapıldı. Buluşmada Ufuk Cankaya´da kitaplarını imzaladı. Kahveler içen gurup ÇAFAD zeybeklerinin oyunlarıyla ve Necla Demirutku ve arkadaşlarının söylediği Atatürk´ün sevdiği şarkılarla hoşça vakit geçirdi. Buluşma´da yıllardır asılı duran tabela da değiştirilerek, yerine alkışlar eşliğinde yenisi takıldı.

 

DÜNYA REKORMENİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Su altı dalışında Guinness Dünya Rekortmeni Birgül Erken´e, Ödül Komisyonu başkanı Buğçe Çetin tarafından ?Kent Ödülü? sunuldu. Ayakta alkışlanan Rekortmen Erken, büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek yeni rekorlar kırmaya hazır olduğunu söyledi. Programda başarılı ve duyarlı çalışmaları nedeniyle Cemile Kırgız, Aygül Erşan ve Gönül Kırıcı´ya performans ödülleri sunuldu. Katkı sunanlara teşekkür belgeleri ve yeni katılan üyelere rozet takdim edildi.

 

KÖY OKULUNA AKIL OYUNLARI SINIFI YAPILACAK

Platform üyelerinin imece usulü yaptığı organizasyonda elde edilen gelirin de anlamlı bir çalışmada kullanılacağı öğrenildi. Çanakkale Güç Birliği Platformu Etkinlik Komisyonu Başkanı Aylin Doğan, yaptığı açıklamada ?Burada elde edilen gelirle bir köy okulumun sınıfını, akıl oyunları sınıfı haline getireceğiz. Zeka geliştirici oyunları armağan etmekle birlikte sınıfın tefrişini yapacağız.? dedi.