İlker Attı Dardanel Kazandı 1-0

İlker Attı Dardanel Kazandı 1-0

Play Off umutlarını yitiren Çanakkale Dardanel ligdeki 13.galibiyetini Sandıklıspor´dan aldı

SPOR TOTO 3.Lig 3.Grupta prestij maçları oynayan Çanakkale Dardanel, ligdeki 13.galibiyetini grubun son sırasında Bölgesel Lige düşmesi kesinleşen Afyon temsilcisi Sandıklıspor karşısında elde etti. Genç futbolculara yer vererek çıktığı karşılaşmanın 77.dakikasında İlker Sayan´ın golü ile 3 puanın sahibi oldu.

18 Mart Stadında oynanan ve ilginin az olduğu karşılaşmaya Çanakkale Dardanel kalede genç Milli Kaleci Mehmet Aşçı ile çıkarken tecrübeli futbolcular Yusuf Atay ve Engin Aktürk gibi isimlere 18 kişilik kadroda yer verilmedi.

Maça Çanakkale Dardanel hızlı başladı ve 3.dakikada gole çok yaklaştı. Gelişen Çanakkale Dardanel atağında ceza alanında topla buluşan Nuri Fatih´in şutunda meşin yuvarlak direkten geri geldi. Daha sonra her iki takımın karşılıklı atakları ile geçen karşılaşmanın 20.dakikasında bu kez gol pozisyonu yakalayan konuk Sandıklıspor oldu. Gelişen ani kontratakta kale sahasında topla buluşan Burak´ın gol girişimine genç kaleci Mehmet Aşçı izin vermedi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı konuk Sandıklıspor´un vuruşu ile başladı. İlk yarıya oranla daha derli toplu bir mücadele ortaya koyan kırmızı beyazlar rakip yarı alanda kurduğu baskı ile gol aradı. Çanakkale Dardanel´in gol girişimlerinde noktayı koyan isim İlker Sayan oldu. Maçın 77.dakikasında, oyuna ikinci ayrının ilerleyen bölümlerinde giren Mertcan´ın baskısı ile kazanılan top ile tek başına rakip ceza alanına ilerleyen İlker Sayan, isabetli ve akıl dolu bir şut ile meşin yuvarlağı Sandıklıspor filelerine gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra her iki takımın çabaları sonucu değiştirmedi ve Çanakkale Dardanel ligdeki 13.galibiyetini alarak haftayı 3 puan ile kapattı.