İl İstihdam Kurulu Toplandı

İl İstihdam Kurulu Toplandı

2022 yılının ilk İl İstihdam Kurulu Toplantısı ÇTSO ‘nun ev sahipliğinde ve Vali İlhami Aktaş başkanlığında ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu toplantı hakkında yaptığı açıklamada; “2022 yılının ilk İstihdam Kurulu toplantısını Odamızın ev sahipliğinde Çanakkale Valimiz Sayın Valimiz İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirdik. İlimizde Mesleki Eğitimin desteklenmesi, dijital dönüşüm faaliyetlerinde eğitim ve firma ölçeğinde hız verilmesi gibi konuları kurum müdürlerimizle detaylı olarak görüştük. İşveren çalışan arıyor, işsiz vatandaşlarımız iş arıyor. İşveren ile iş arayanın buluşamamasının sebeplerini doğru tespit etmek gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

 

Toplantıda, 2021 yılı İşgücü Piyasası Araştırma Raporu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz tarafından Kurula sunuldu. 2021 yılı faaliyet raporunun görüşülüp onaylandığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında 2022 yılı Eğitim Etkinlik faaliyetleri görüşüldü. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran tarafından e-ticaret eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri hakkında sunum yapıldı. Odamızın çocuk kıyafetleri konusunda faaliyet gösteren ihracatçı üyesi, Göğüsgeren Pazarlama İhr. Tar. Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti firma temsilcisi Derya Göğüsgeren tarafından firmanın ihracat, istihdam, e-ticaret ve üretim faaliyetleri hakkında bilgi verildi.