İl İstihdam Kurulu Toplandı

İl İstihdam Kurulu Toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu´nun 2019 yılı 4. olağan toplantısı; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü koordinasyonunda, kamu kurumlarının müdürleri, dernek ve federasyon başkanları ile özel sektör temsilcilerini

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan; açılış konuşmasına Suriye´de Barış Pınarı Harekâtında şehit olan askerlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileyerek başladı. İŞKUR´un 2019 yılı Eylül ayı itibariyle Çanakkale merkez ve ilçelerinde istihdamda yakaladığı başarı, yaptığı işyeri ziyaretleri, ilave istihdam teşvikleri, iş arayan görüşmeleri ve diğer güncel İŞKUR faaliyetlerine değindi. Dondurulmuş Gıda Sektörünün gösterdiği gelişim ve büyüme potansiyeline dikkat çeken Ali Çalışkan, ??Hazırlanması kolay, işlevsel, doğal özelliklerini tazesine en yakın şekilde koruyan dondurulmuş gıdaların tüketimi gün geçtikçe artmaktadır. Çanakkale´de bu sektörün önde gelen firmaları faaliyet göstermekte ve hem yurtiçi hem de yurt dışına ürün sağlamaktadır.´´ açıklamasında bulundu. Çalışkan, sözü toplantıya ev sahipliği yapan ve sektörün lider firmalarından olan Dardanel Önentaş Gıda A.Ş´nin İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen´e bıraktı. Mehmet Önen, geçmişten günümüze her geçen yıl yeni yatırım ve markalama çalışmaları ile büyüyen Dardanel markasının aldığı yolculuğu katılımcılarla paylaştı.

 

2. sunumda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Sema Sandal Dondurulmuş Gıda İhracatı yapan firmaların kapasitelerini, yıllık üretim ve ihracat sayılarını değerlendirdi. Toplantının devam eden oturumunda Ulubay, İDA Gıda, Akua Tek, Bilgem Gıda, Gelibolu Yakşi Konserve firma yetkileri, dondurulmuş sebze, meyve ve deniz ürünleri sektörünün sorunlarını dile getirdiler. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı başta liman ve istihdam olmak üzere ilgili kamu kurum müdürlerine çalışma yapılması yönünde talimat verdi. Toplantının 4. gündem maddesini İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ´ın hazırlamış olduğu ??Tarımsal Alandaki Gelişmeler ve İstihdam Olanakları´´ başlıklı sunumu oluşturdu.

 

Toplantı; Yürütme Kurulu toplantısında açılması planlan kurs ve programların 2019 yılı Eğitim Planına eklenmesi, 2019 Temmuz, Ağustos, Eylül Dönemi Denetim Raporlarının kurul onayının alınmasının ardından sona erdi.