İkinci Sounes Vakkası

İkinci Sounes Vakkası

2007 yılında ezeli rakibi Fenerbahçe ile oynadığı maçta Galatasaray bayrağını Kadıköy´e diken Sounes gibi, Kemerli çiftçi de 7 yıl süren dava sonucu geri aldığı arazisine zaferini simgeleyen Türk Bayrağı dikti.

Biga ilçesine bağlı Bekirli köyünde arazisinin kamulaştırılması sonucu hukuk mücadelesi başlatan Sadık Ekim adlı çiftçi, 7 yıl süren dava süreci sonunda zafere ulaştı. Sadık Ekim bir sanayi kuruluşunun termik santral yaptığı ve işlettiği sahaya sınır komşusu olan tarlasının rızası dışında resmi makamlarca istimlak edilmesi sonrası dava açmıştı ve davanın sonuçlanması için yıllardır beklemekteydi.

Büyük bölümü ağır Sanayi bölgesi ilan edilen Biga Yarımadasında sürdürülmekte olan termik santral faaliyetleri sürecinde Sadık Ekim isimli çiftçi tarlasını arazisinin hemen yanında termik santral çalıştıran sanayi kuruluşuna satmak istemedi. Sadık Ekim´in direnişi ilgili firmanın istimlak için resmi makamlara başvurması ile farklı boyutlara ulaştı. İlgili Bakanlık müracaatı değerlendirdikten sonra bölgede arazilerini firmaya satmak istemeyen birçok tarla sahibi için istimlak işlemi başlattı. Bunun üzerine Sadık Ekim tarlasını ilgili sanayi kuruluşuna kiralama yapmak üzere rızası dışında istimlak eden resmi makamlara karşı hukuk mücadelesi başlattı.

 

Mahkeme 7 yıl sürdü

Sadık Ekim´in açtığı dava tam 7 yıl devam etti ve geçtiğimiz günlerde çiftçinin zaferi ile sonuçlandı. Mahkeme Sadık Ekim´i haklı buldu ve termik santralin hemen yanındaki arazisini kendine iade etti. Arazisi iade edilen Sadık Ekim´in ilk işi tarlasının sınırlarını belli işaret direkleri ile belirleyip şerit çekmek oldu. Arazisini şerit ile çevreleyen Sadık Ekim, tarlasının ortasına da hukuk zaferini simgeleyen Türk bayrağı dikti ve tarla çevresine de ?özel mülkiyet alanıdır girilemez? afişi astı.

 

Kira bedeli davası açıyor

Tarlasına 7 yıl süren hukuk mücadelesi sonucu kavuşan çiftçi Sadık Ekim sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı paylaşımda fotoğrafların altına ?azmin sonu zaferdir. 7 yıl aralıksız vermiş olduğum hukuk mücadelem sonucu tecelli etmiştir ve bölgedeki sanayi kuruluşunun tam göbeğindeki arazimi geri alıp zaferimi al bayrağımı arazime dikerek ilan ettim? yazısı yazdı. Sadık Ekim´in şimdi tarlasını devlet kuruluşunun istimlak ederek kiraya verdiği sanayi kuruluşu hakkında 50 bin lira bedel ile ?ecri misil´ (kira bedeli) davası açtığı öğrenildi.

 

Aynalı Pazar ?Kahraman Çiftçi Süper Güce Karşı!? yazdı

Konuyu son sayısında manşete taşıyan Çanakkale´nin haftalık gazetesi Aynalı Pazar haberi ?vermiycem? Vermiycem! Kuruyup Gitse de, Vermiycem! Başlığı ile verdi. Gazete haberin ara başlığı olarak da ?Kahraman Çiftçi Süper Güce Karşı!? yorumuna yer verdi.