İki Elin Sesi Var

İki Elin Sesi Var

Çanakkale Belediyesinin ana destekçisi olduğu 4. Çanakkale Korolar Festivali Gala Gecesi, Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrasının konseri ile gerçekleştirildi. Çocuk Senfoni Orkestrasının sergilediği performans izleyenleri büyüle

ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezinde saat 20:00´de başlayan Gala Gecesine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve kentliler katıldı. Gala Konseri öncesinde İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası koordinatörü ve şefinin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermesi ile başlarken, ardından İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrasının tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Tanıtım filminin gösteriminin ardından sahneye çıkan koro üyeleri, koro şefi öncülüğünde çeşitli eserler seslendirdi. Çocuk Senfoni Orkestrasının seslendirdiği eserler büyük beğeni toplarken, konser sonunda orkestranın çaldığı İzmir Marşı salonda coşkuyu arttırdı. Büyük beğeni alan İzmir Marşı performansı nedeni ile salondakilerin dakikalarca orkestra üyelerini ayakta alkışlaması üzerine, Çocuk Orkestrası İzmir Marşı´nı tekrar seslendirdi. Konser sonunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sahneye çıkarak koro üyelerini tebrik ettiler.

Konser sonunda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç; ?Bu iki buçuk yılda yaşanan bir mucizedir. Ama isteyince oldu. Gerçekten biz bir aileyiz. Bizim merkezimizde yemek de yenir, ders de çalışılır. İnanın çocukların başarıları son derece yüksektir. Müzik böyle bir şey, müzik insanın bütün kötülüklerini alır, psikolojisini düzeltir. Sanat zaten kansızdır bir devrimdir. Belki bu çocuklar ileride müzisyen olmayacaklar, ama hayatları boyunca bu pozisyonu taşıyacaklar. Hep barıştan yana olacaklar, sanattan yana olacaklar, insandan yana olacaklar? dedi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; ?Çocuklarımızı sahnede izlerken, içim pır pır etti ve duygulandım. Bizler şehitler diyarında yaşıyoruz. Karşıda bu ülkenin bağımsızlığı için, varlığı için canlarını seve seve feda etmiş yüzbinler var. Ne için canlarını seve seve verdiler? Onlardan sonradan gelecek nesillerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmeleri için. Peki, biz onlara layık yaşıyor muyuz? Hayır, ama bu çocuklar, dedelerine layık olmak için; sanata, kültüre, bilime, katkıda bulunuyorlar? dedi.

Başkan Gökhan; ?Bu çocuklar, ülkenin gelişmesi için kültüre ve sanata katkı veriyorlar ve ülkemizi dünyada da temsil ediyorlar. Çocuklarımız dünyaya örnek olsun ve barış içerisinde yaşasınlar diye şehitlerimiz canlarını seve seve feda ettiler. Bu çocuklar bu şehitlerin torunları, onlar Mustafa Kemal Atatürk´ün çocukları. Bu bütün Türkiye´yi koro haline getirmek için mücadele vereceğiz. Hep beraber mutluluk içinde yaşamak için herkes elini taşın altına koyacak? ifadelerini kullandı.

Çanakkale´de bir çocuk senfoni orkestrası kurmak için çalışma başlatacağını ifade eden Başkan Gökhan; ?Biraz önce Çanakkale´de Çocuk Senfoni kurulması için istekte bulunuldu. Buradan söyleyeyim, biz de Çanakkale´de Çocuk Orkestrası kurulması için çalışmalarımıza başlayacağız. Şimdi iki şey yapacağız? Kardeş Kent olacağız ve Çocuk Senfoni Orkestrasının kurulabilmesi için çalışmalara başlayacağız. Çocuklarımız için ne yapsak azdır. Onlar bizim geleceğimiz? dedi.

Başkan Gökhan konuşmasında son olarak; ?Atatürk ve silah arkadaşları hep bu ülkenin geleceği için mücadele ettiler. Daha güzel, daha özgür bir ülke hayal ederek adım attılar. Biz de bunun için mücadele edeceğiz. Adım adım bu hedefe doğru gidiyoruz. Bu hedeften kimse bizi saptıramayacaktır. İnşallah mutlu, demokratik ve laik bir ülkede yaşayacağız? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Başkan Gökhan´a keman biblosu takdim ederken, Başkan Gökhan ise Ataç´a kahve fincanı ve içerisinde eski Çanakkale fotoğraflarının yer aldığı kitapçığı takdim etti.