İçimizdeki Fransızları Anlamıyorum

İçimizdeki Fransızları Anlamıyorum

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bakanlık çalışmalarından rahatsızlık duyanlara seslendi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hafta sonu Çanakkale´de sağlık çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıda konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Bakanlığının çalışmaları hakkında verdiği bilgide; ? Bu çalışmalardan yabancılar rahatsız. Alman´ın rahatsız olmasını anlıyorum, İngiliz´in, Fransız´ın rahatsız olmasını anlıyorum. Ama içimizdeki Fransızları anlamıyorum" dedi. Bakan Müezzinoğlu ayağının tozuyla geldiği Çanakkale´de ilk olarak yapımı son aşamaya gelen Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Müezzinoğlu daha sonar sağlık çalışanlarının da katılımıyla organize edilen kahvaltıya geçti. Balıkçı 286´da düzenlenen kahvaltıya Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, Vali Hamza Erkal ve sağlık kurumları yetkilileri katıldı.

?´TÜM SAĞLIK PERSONELİMİZLE OLMAKTAN ÇOK MUTLULUK DUYUYORUM´´

Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, düzenlenen kahvaltı  kapsamında yaptığı konuşmasında, sağlık personellerine verdiği değeri vurgulayarak; ? Çanakkale bir marka kent. Ümit ediyorum önümüzdeki planladığımız yatırımlarla ilgili yükselişi yeni dönemde daha da hızlandırırız. Ama sağlık insan demek, hayat olmadıktan sonra hiç bir siyasi makamın mevkii´nin kıymetinin olmadığını bilmek gerek. Her türlü makam gelip geçer. Allah hepimize sağlık sıhhat versin´´dedi.

? HASTANE İNŞAATLARIMIZ DEVAM EDİYOR?

Turan´ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı´nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Türkiye genelinde 273 hastane ile 40 bin yatak kapasitesinin üzerinde hastanelerin inşaatlarının devam ettiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, bu hastanelerin bir kısmının bu yıl, bir kısmının da önümüzdeki sene biteceğini söyledi. Müezzinoğlu, " Bu yıl hizmete girecek olan hastaneler arasında sabahtan ziyaretini yaptığımız 400 yataklı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi de var. Bu hastanemiz inşallah eylül ya da ekim ayında bitecek. Çanakkaleliler için hayırlı ve uğurlu olsun. Yine buradan Lapseki Devlet Hastanesi temel atma törenine geçiyoruz. Onu da inşallah bir yıl içinde tamamlayacağız" dedi.

? ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLECEK?

Konuşmasında özlük haklarıyla ilgili düzenlemelerden de bahseden Müezzinoğlu; ? Hepimiz istiyoruz ki yarınlarımız daha iyi olsun. Gece gündüz çalışacağız. Emekli hekimlerimizin özlük haklarıyla ilgili meseleyi meclise getireceğiz. Yıpranma payını TBMM´ye getireceğiz. Dünyanın hiç bir yerinde sağlığa bu kadar yatırım yapan ülke yok. Almanya´ya gıpta ile bakarak, İngiltere´de, Fransa´da o varmış´ diyerek değil, ´benim ülkemde daha moderni, daha güzeli var´ diyerek, inşallah 2023´de o muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki hedefe ulaşacağız. Çünkü biz büyük bir milletiz. Zaman zaman fitne fesada bu milleti mahkum etmeye çalışanlar olmuştur. Olacaktır. Çanakkale´de verdiğimiz mücadele gibi, teröristin başını ezecek, ona fırsat vermeyecek şekilde bu mücadeleyi vereceğiz. İnşallah bunu da kısa zamanda başaracağız" diye konuştu.

SAĞLIK PERSONELLERİNİN SORULARINA KULAK VERDİ

Bakan Müezzinoğlu konuşmasını tamamladıktan sonra sağlık çalışanlarının sıkıntılarını dinledi. Müezzinoğlu, kadrolarla ilgili sorulara, "Şu anda biliyorsunuz, AK Parti olarak bir süreç var. Ayın 22´sinde bir kongremiz var. Genel kuruldan sonra muhtemelen yeni bir kurulma çalışması olacak. Bakanlar kurulumuzda, hizmet alımındaki kardeşlerimizle ilgili, sayın başbakanımızın grupta kamuoyuna deklare ettiği sürecin yasalaşmasıyla alakalı bütün çalışmaları tamamladık. Ama meclise gelişi muhtemelen ayın 22´sinden sonraki döneme gelir. Bu bir ay içerisinde inanıyorum ki meclise gelir ve biter" dedi. Konuşmanın ardından Bakan Müezzinoğluna Vali Hamza Erkal tarafından özel dokuma halı hediye edildi.