Hükümetimizle Birlikte Engelleri Kaldırıyoruz

Hükümetimizle Birlikte Engelleri Kaldırıyoruz

AK Parti l Yönetim Kurulu Üyesi, Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Ümit Burunlular son yapılan düzenlemeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti hükümetimiz döneminde 19 yıldır sosyal devlet anlayışıyla engelli kardeşlerimize yönelik yapılan birçok çalışma hayata geçirildi.

Eğitim, istihdam, kültürel ve sosyal faaliyetler başta olmak üzere engelli kardeşlerimizin sorunları çözüme kavuştu.

İzmir’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Jülide Sarıeroğlu ile ''Engelleri Birlikte Aştık'' programında bir araya gelerek, engelli vatandaşlarımızın Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ve otomobil ÖTV muafiyetini kendilerine ilettik. Bizlere o zaman gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyerek çalışmalarının bitmesi akabinde açıklanacağını belirttiler.

Bu kapsamda hükümetimizin engelli kardeşlerimize yönelik çalışmaları, kısa sürede sonuçlanıyor.

Engelli vatandaşlarımızın araç alımlarındaki ÖTV muafiyet matrahını yeniden değerleme oranında (%36) artırarak 330 bin TL’den 450 bin TL ye yükselten tebliğ Resmî Gazete’de yayımlandı.

Yakın zamanda da bizim için en önemlilerden bir tanesi olan Sağlık Uygulama Tebliği hakkında çalışmalar sonuç vererek, yaklaşık 5 milyon engelli vatandaşımıza tedavi, emeklilik ve istihdam dahil olmak üzere kazanımların sağlanmasını bekliyoruz.

Hükümetimiz engelleri birlikte aşarken yine yapılacak birçok çalışma projeleriyle sorunları ortadan kaldırılmaya devam ediyor.

ÖTV muafiyetini %36 arttırarak 450 bin TL’ye kadar çıkaran Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti hükümetimize, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve Millet Vekilimiz Jülide İskenderoğlu’na teşekkür ederiz.

Bu yapılan düzenleme ve geliştirmelerin Engelli kardeşlerimize ve ailelerine hayırlara vesile olmasını diliyoruz.