Hudut Kapısı Kapandı

Hudut Kapısı Kapandı

Acele Kamulaştırma kararı almak için toplanan Bakanlar Kurulu, Van´ın Edremit ilçesi Yeni cami ve Elmalık mahalleleri sınırları içinde kalan belirli alanlardaki belirli taşınmazların, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Van yeni yerleşkesinin inşaat işinin yapım

 Acele Kamulaştırma için toplanan Bakanlar Kurulu son dakika da Çanakkale Turizmine büyü darbe vuracak karar aldılar. Bu karara göre; Türkiye´ye giriş ve çıkışlar için hudut kapısı olarak tayin edilen Çanakkale Deniz Hudut Kapısı´nın kapatılması kararlaştırıldı. Bu kapatma kararı ise; Çanakkale´ye deniz yolu ile gelecek olan turistlerin karaya çıkmaları engellenecek, karaya ayak basmalarına imkân verilmeyecek.

 

 YABANCI TURİSTLER ÇANAKKALE´DE KARAYA ÇIKAMAYACAK!

Bakanlar kurulu kararında Çanakkale Deniz Hudut Kapısı olarak tanımlanan gümrük kapısının Çanakkale merkezde bulunan Yat Limanı olduğu öğrenildi. Alınan kararla Kepez Limanı´nın da bu karardan etkilenip etkilenmeyeceği henüz bilinmiyor. Kepez Limanı´nın Çanakkale Turizmi açısından ise büyük önemi var. Özellikle yaz aylarında binlerce yolcu taşıma kapasiteli Kurvaziyer gemileri Kepez Limanına yanaşıyor, buradan inen yolcular da Çanakkale´nin tarihi ve turistik bölgelerini geziyorlardı. Bu gezilerde de tur operatörleri, turist rehberleri başta olmak üzere yüzlerce kişi buradan geçimini sağlıyor.