?Hizmetlerimiz Dünyaya Armağan Olsun?

?Hizmetlerimiz Dünyaya Armağan Olsun?

Rotary Kulübü trafikle ilgili projelerini sunmak için rotary tarihinde ilk kez Çanakkale´de bir medya buluşması düzenledi.

Buluşma, toplantıya katılanların tanıtılmasıyla başladı. Ardından kulübün bu seneki sloganının ? Hizmetlerimiz, dünyaya armağan olsun.? olduğu belirtildi. Rotary 2440. bölge federasyonu halkla ilişkiler komitesi başkanı Nedim Atilla, rotary tarihinde ilk kez Çanakkale´de bir medya buluşması düzenlendiğini belirtti. Daha sonra söz alan 2440 Bölge Guvernörü Dr.Reha Akın önce rotaryenlerin vasıflarından ve özellikle de bu vasıflar içinde öne çıkan vasıfların liderlik ve yaratıcılık vasfı olduğu üzerinde durdu. Konuşmasının devamında trafik eğitiminin ne kadar önemli olduğu hakkında bilgiler verdi ve şu sözleri kaydetti :? Topluda bilinç oluşturmak istiyoruz. Örf ve adetlere sadık, misafirperver bir toplumuz. Trafikte de aynı özellikleri görmek istiyoruz. Bunu hep birlikte sağlamalıyız. Hem medya hem rotaryenlere çok büyük iş düşüyor. Saniye ve dakikalar için hayatta en önemli şey olan insan hayatının riske atılmasını önlemek istiyoruz. Bunu sağlamaya çalışacağız. Bunu sağlarken yerel yönetimlerle, eğitim kuruluşlarla temasa geçip elimizden ne geliyorsa maddi, manevi olarak yardım etmek istiyoruz. Ayrıca bu bilinci oluşturmak amaçlı 4 trafik arama toplantısı düzenleyeceğiz. Ayrıca İzmir´de bir şuramız olacak. 1de deklarasyon yayınlayacağız. 2 tane de trafik şenliği düzenleyeceğiz. Rotary Kulubü´nün temel 6 öncelikli hizmet alanı var. Bunlar: Barış ve anlaşmazlıkları önleme ? çözme, hastalıkları önleme ve tedavi, su ve hijyen,  anne ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal gelişim. Biz bunlara trafik bilinci oluşturmayı da eklemek istiyoruz. Ayrıca ?Rofife? yani bir kısa film yarışması düzenliyoruz. Bu da tatlı bir rekabet ortamı içinde gerçekleşecek. İzmir´de final ve gala gecesi düzenlenecek. Ulusal bir hale getirdiğimiz bu festival tadında yarışmayı uluslararasına taşımak istiyoruz.? dedi.

Ayrıca 2440 Bölge Guvernörü Dr.Reha Akın hükümetin bir an önce ve en doğru şekilde kurulması gerektiğini belirtti. Yaşanan son olaylara da değinen Dr. Reha Akın ? Son 2-3 günde yaşadığımız sancıların artık bitmesini istiyoruz. ? dedi. Son olarak ? Biz Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu cumhuriyete hizmet etmek için yemin ettik. Hizmetlerimiz dünyaya armağan olsun.? sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Daha sonra söz alan Çanakkale Rotary Kulubü Başkanı Selçuk Aslan, Çanakkale´de gerçekleşen ve gerçekleştirmeye çalışacakları projeler hakkında konuştu. Bu projeler arasında göğüs kanserinin erken teşhisi, okullarda kompozisyon yarışmaları düzenlenmesi ve son zamanlarda gerekli kuruluşlarla görüşmelerin sürdüğü kitap kumbarası projesi olduğunu belirtti. Ayrıca geleneksel hale gelmiş olan 30 Ağustos´da düzenlenecek olan 29. Boğaz Yüzme Yarışı hakkında bilgi verdi. Tahminen 400 civarı yerli 300 e yakın da yabancı katılımcı olacağını düşündüklerini belirttiler. Bunun sadece yarışma olarak değil Çanakkale ekonomisi açısından da bu kadar katılımcının bırakacağı gelir açısından da çok faydalı olacağını kaydetti. Artık gelenekselleştiği için gerekli mecraların yardımlarını aldıklarını ve bu kuruluşlara buradan teşekkür ettiğini söyleyen Aslan, ulusal ve ya yerel şirket ve iş adamlarından da desteklerini beklediklerini ifade etti. Trafik konusuna da değinen Çanakkale Rotary Kulubü Başkanı Selçuk Aslan : ? Çanakkale´de motor kullanımı fazla. Bunun için şehir içi motor ayağına önem vereceğiz. Biz de şehrimizde Trafik bilincini oturtmak istiyoruz? dedi.