Hıdrellez Bayramınız Kutlu Olsun

Hıdrellez Bayramınız Kutlu Olsun

K Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Hıdrellez Bayramı vesilesiyle mesaj yayınladı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Hıdrellez Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında şunları söyledi:

?Toprağın ve tabiatın yeniden canlandığı bu dönemde dirilişin, yenilenmenin, bolluğun ve bereketin habercisi olan Hıdrellez; Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu kültürlerimizde yer alan mevsimlik kutlanan bir bayramdır.

Hıdrellez Bayramı; hayır ve iyilikte bulunanları mükâfatlandıran, zorda kalanlara yardımcı olan ve insanları bolluğa berekete kavuşturan Hızır´ın, İlyas Peygamberle buluştuğu kabul edilen 6 Mayıs tarihinde her yıl çoşkuyla kutlanmaktadır. Binlerce yıldır devam eden bu gelenek geçmişten geleceğe aktarılmıştır.

Tüm vatandaşlarımızın Hıdrellez Bayramı´nı tebrik eder, ülkemiz ve bütün insanlığa sağlık, mutluluk, barış, refah ve tabiata diriliş, canlılık, güzellik getirmesini dilerim.? dedi.