Her Şey Çocuklar İçin

Her Şey Çocuklar İçin

Çanakkale Koruma Altındaki Çocukların Kurum ve Kuruluşlarını Güçlendirme Derneği tarafından, devlet koruması altındaki çocuklara destek sağlamak ve farkındalık yaratma amacı ile düzenlenen kahvaltı etkinliği büyük ilgi gördü.

Çanakkale Truva Otelinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali İlhami Aktaş'ın eşi Songül Aktaş, İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Gündüz Bağcı, kurum uzmanları, dernek yöneticileri, üyeler ve derneğe güç katan destekçiler katıldı. 
Etkinlikte bir konuşma yapan Dernek Başkanı İlknur Sezer, kentte sosyal sorumluluk adına önemli bir rol üstlenen, kurulduğu günden bu yana çok kıymetli hizmetleri dokunan eski Başkan Nuray Mergen’den devraldıkları hizmet bayrağını taşıma onuruna sahip olduklarını ve onun çalışmalarından feyz aldıklarını belirtti. Sezer “çıktığımız yolda yalnız olmadığımızı görmek bizlere güç katmakta, moral vermektedir. Günümüzde toplumumuzun önemli sorunlarından birisi, seçimleri ve tercihleri kendi ellerinde olmayan masum çocukların kaderlerine terk edilmesidir. Parçalanmış aileler, anne, baba ve aile şefkatinden mahrum kalan çocuklar odağımızdır. Ebeveynlerini kaybeden ya da aile ocağından, anne babadan mahrum kalan çocuklarımıza arka duran devletimizin kurumları kadar bizlerin de atacağı adımlar, çocukların topluma ve aktif sosyal hayata kazandırılmasına yönelik yapacağımız çalışmalar çok önemlidir. Bizler bu yolda devlet kurumu ile el birliği yapmış gönüllüler olarak bir araya geldik ve önümüze belli hedefler koyduk. Hazırladığımız ve hazırlamakta olduğumuz projeleri hayata geçirmek adına bizlere katkı sunan, sunacak olan tüm gönül dostlarına çok teşekkür ederim. Bu ilk etkinliğimizde katılımları ile bizleri onurlandıran başta Sayın Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş’ın eşi hanımefendiye, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün değerli yöneticilerine ve katkı sunan tüm kentlilere teşekkürleri borç bilirim” şeklinde konuştu.
Ardından Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Öğretim Üyesi Prof.Dr.Özlem Yayıntaş, koruma altındaki derneğin var oluş amacı, yol haritası ve hedeflerine yönelik kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda ebeveynlerini kaybetmiş çocukları kucaklama, sorunlarını irdeleme, onlara sıcak bir aile ortamının tesisi ve her şeyden önemlisi onların ihtiyaç duyduğu en önemli yoksunluğun sevgi ve aile şefkati olduğu gerçeğine vurgu yapıldı.
Çanakkale’de koruma altındaki çocuklara yönelik sosyal sorumluluk duygusunun güçlendirilmesi ve çocuklara sağlanacak desteklere yönelik atılması gereken adımları kapsamlı şekilde odağına alan derneğin oldukça yararlı geçen toplantısının ardından düzenlenen kermes yoğun ilgi gördü. Dernek Başkanı İlknur Sezer, yola çıktıkları yeni yönetim ekibi ve çığ gibi büyümekte olan destekçiler ile birlikte bir gönül ordusu oluşturma konusunda somut proje ve faaliyetlerine 2022 yılında da devam edeceklerini belirterek “Çocuklarımızın geleceği, toplumumuzun ve yaşadığımız ülkenin geleceğidir” dedi.