Her Aileye Bir Konteyner

Her Aileye Bir Konteyner

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı öncülüğünde devlet otoritesi afet bölgesinde yaraları hızla sarmayı sürdürüyor

Ayvacık´ın köylerinde 21 yerleşim biriminde 6 Şubat tarihinden itibaren etkili olan deprem fırtınasında meydana gelen yıkım sonrası bölgede yaralar sarılmaya devam ediliyor.

 

Yaklaşık 3 bin vatandaşın etkilendiği bölgede ilk günden bu yana hizmet ve faaliyetlerini sürdüren devlet otoritesi Vali Orhan Tavlı´nın öncülüğünde tüm imkanlarını seferber etti.

 

15 Ocak tarihinde Gülpınar´da meydana gelen 4,9 şiddetindeki depremin ardından bölge 6 Şubat tarihinden sonra 4´ü 5´in üzerinde 6 deprem ve 2 bine yakın artçı sarsıntı ile sallanmaya devam etti. Depremlerde 6´sı Cami olmak üzere 1008 adet yapı hasar alırken 900´ün üzerinde ev oturulmaz hale geldi.

 

İlk günden itibaren bölgeye AFAD ve Türk Kızılayı tüm unsurları ile yardımlarını ulaştırırken, kurulan kriz masasını bizzat yöneten Vali Orhan Tavlı afet sonrası sahadaki tüm çalışmaları denetleyerek komuta etti. Bir çok gecesini sahada geçiren Tavlı ile birlikte yardımcıları, Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Can Aksoy, AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz başta olmak üzere tüm kamu kuruluşları, belediyeler de yaraların sarılması için olağanüstü gayret gösterdi.

 

Afet yönetiminde sergilediği başarılı sevk ve idare ile dikkatleri üzerinde toplayan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, rutin mesaisinin dışında da hemen tüm zamanlarını bölgede geçirerek karşılaşılan sorunları yerinde izleyip çözüm sağlıyor. Tavlı hafta sonunda da Ayvacık ilçesinde bölge muhtarları ile bir araya gelerek önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Afet bölgesinde inşa edilecek yapılar ile ilgili teklif ve önerilerin de değerlendirildiği toplantıda ayrıca ağır ya da kısmi zarar gören ev sayısı kadar hatta daha fazla konteynerin sahaya konuşlandırıldığı bilgisi paylaşıldı. Halen 700 civarında konteynerin bulunduğu bölgeye ihtiyaç duyulması halinde sevkiyatlar da sürüyor. Üst ve alt yapı çalışmalarının da eksiksiz tamamlandığı bölgede evleri yıkılan her aileye bir konteyner ev tahsis edilmesi ile ilgili sona varılmak üzere.