?Hep Birlikte Çanakkale? Dediler

?Hep Birlikte Çanakkale? Dediler

Ülkenin istikrarı ve Çanakkale´yi gelişmiş bir kent yapmak için yola çıkan Ak Parti adayları yarın Çanakkaleli seçmenlerden vekalet istiyor

Bitmek tükenmek bilmeyen enerjileri ile Çanakkale´ye hizmet için yola çıkan Ak Parti Milletvekili Adayları, sahip oldukları bilgi, birikim ve donanımları ile ?Hep Birlikte Çanakkale´ sloganı ile hizmet bayrağını açtılar. Yarın yapılacak seçimlerde Çanakkalelilerden vekalet isteyen Ak Partili Milletvekili adayları, ülkenin istikrarı, önemli hizmet ve yatırımların devamı ve Türkiye´nin gözbebeği Çanakkale´yi çok daha gelişmiş bir kent olarak yukarılara taşıma sevdası ile koşmak, Çanakkale´yi Çanakkalelileri Ankara´da temsil ederek layık oldukları hizmetleri yorulmadan sürdürmek istiyorlar. Biz de Objektif Gazetesi olarak Ak Partinin Milletvekili Adaylarını mercek altına alarak siz okurlarımız için değerlendirdik.

 

BÜLENT TURAN

Çanakkale´nin yetiştirdiği önemli siyasetçi, doğup büyüdüğü Lapseki´den yüksek öğrenimi için İstanbul´a gitti. Üniversite eğitiminin ardından Avukat olarak iş yaşamına atılan Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi´nde yüksek lisansını tamamladı. Siyaset ile genç yaşta tanışan ve Türkiye siyasetine damgasını vuran İktidar Partisi Ak Parti´de İstanbul gibi önemli bir metropolde Gençlik Kolları ve İl Teşkilat Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunduktan sonra İstanbul Milletvekili olarak parlamentoda yasama görevi üstlenen Bülent Turan, mensubu bulunduğu Ak Partide Genel Merkezin de gözde siyasetçileri arasında yer alarak ?kilit´ pozisyonlarda görev aldı.

Çanakkale´den hiç kopmayan ve İstanbul Milletvekili olmasına karşın partisinin doğduğu büyüdüğü topraklara yaptığı yatırımların takipçisi olan Bülent Turan, pek çok hizmeti memleketi Çanakkale´ye kazandırdı. Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile birlikte Çanakkale´nin de Milletvekili gibi çalışan Bülent Turan 7 Haziran seçimlerinde bu kez memleketi Çanakkale´den parlamentoya girerek bir kez daha yasama görevi üstlenirken, engin siyaset deneyimine daha da güç kattı.

7 Haziran seçimleri sonrası Hükümetin kurulamamasına rağmen kişisel gayretleri ile Çanakkale´ye kısa sürede sayısız hizmet ve yatırımları kazandıran Bülent Turan, partisinin Büyükşehir Belediyelerinden memleketi Çanakkale´ye çok sayıda Otobüs, hizmet aracı, spor parkları, çocuk parkları gibi Devlet bütçesinin dışından geniş imkanları memleketine kazandırdı ve bu hizmetleri partili partisiz ayrımı yapmaksızın halkın hizmetine sundu. Yine 7 Haziran seçimleri sonrası Çanakkale´nin en çok ihtiyaç duyduğu önemli konuları gündemine alan Bülent Turan, kişisel girişim ve gayretleri ile Orman Bölge Müdürlüğü´nün yeniden Çanakkale´ye getirilmesini sağlarken, sağlık alanında Türkiye´de sadece 2 ilde olan gece görüşlü hava ambulansı helikopteri de Çanakkale´ye kazandırdı.

Devlet tarafından yatırım planında olan eğitim, sağlık, alt yapı ve çeşitli hizmet alanlarındaki yatırımları da yakından takip eden ve hızlandırılmasını sağlayan Bülent Turan, reel olarak kendisine getirilen tüm konuları pratik refleksi ile anında çözerek tüm kesimlere büyük güven sağladı. Bilinmeyen yönleri ile de dikkatleri çeken genç ve deneyimli siyasetçi aynı zamanda hayırsever yönü ile de yüzlerce vatandaşa yardım ve destek sağladı. Efendiliği, eğitimi, üstün zekası, merhametli oluşu, siyasi deneyimi, Devlet-Siyaset arasında engin bilgi ve birikimi, enerjisi ve sinerjisi ile Çanakkale´nin aradığı profile sahip olan Bülent Turan yarınki seçimlerde partisinin en etkili silahı olacak.

AYHAN GİDER

Çanakkale´de doğup büyüyen ve Üniversite Eğitiminin ardından Ziraat Mühendisi olarak mesleki yaşamına adım atan ve 1992 yılından bu yana Çanakkale Valiliği emrinde Çan, Eceabat İlçe Tarım Müdürü, Çanakkale İl Tarım Müdürü olarak görev yapan ve daha sonra 10 yıl süre ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevini başarı ile sürdüren Ayhan Gider de Ak Partinin Çanakkale´de heyecan yaratan, güven duyulan, sevilen ve sayılan bir diğer ismi oldu.

Siyasi bir kimliği olmadan da Bürokraside yıllarca çok önemli hizmetleri Çanakkale ve ilçelerine, belde ve köylerine ulaştıran Ayhan Gider, önemli bilgi ve birikimi ile de memleketine hizmet etmeye devam etmek istiyor. Siyaset-Devlet yelpazesinde engin deneyimlere sahip olan Ayhan Gider, her kişi, kurum ve kuruluşa, her yaştan her vatandaşa her zaman güler yüzlü tavırları ile kapısını açık tutmuş ve bilinen bilinmeyen önemli hizmetleri ve destekleri oldu.

Siyaset ve Kurum arasında hassas dengeleri sağlayarak çok zor bir misyonu üstlenen Ayhan Gider, vizyon sahibi bir yetişkin, deneyimli bürokrat ve ileri görüşlü, sorun değil çözüm üreten bir kimlik ile Çanakkalelilerin vekaletine talip oldu. Hiçbir ayrım yapmaksızın herkese her kurum ve kuruluşa eşit mesafede durabilmiş, halkın içerisinde kalmış ve ?Çanakkale´nin Ayhan Abisi´ olabilmiş Ayhan Gider´in Çanakkale´nin köylerinde, beldelerinde, ilçe ve merkezinin her metrekaresinde izlerini bırakmış sevilen, sayılan bir isim oldu. Önemli bilgi ve birikimi ile Çanakkale´nin önünü açacak bir çok farklı proje üzerinde çalışmış olan Gider, Milletin vekaletini alarak bu önemli çalışmaları Ankara´da daha etkin yürütmek, memleketine daha önemli hizmetleri yapmaya aday bir isim olarak yarınki seçimde seçmenlerden destek bekleyecek.

JÜLİDE İSKENDEROĞLU

Ak Partinin ve Çanakkale´nin ?Gülen yüzü´ olarak gönüllere taht kurdu. Parti teşkilatlarında yetişen ve siyasetin tozunu sahada yutmuş bir genç kadın siyasetçi olarak partisinin önemli organlarında yöneticilik vasıflarına sahip olan Jülide İskenderoğlu aynı zamanda başarılı da bir esnaf olarak kendini yetiştirdi. Üniversite eğitiminden sonra evlenip Çanakkale´de yuva kuran Jülide İskenderoğlu iyi bir eş, iyi bir Anne ve örnek bir Kadın olarak Çanakkale´de her zaman kendine çok özel bir yer buldu.

Siyaset kulvarında bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, güler yüzlü yaklaşımları ile Çanakkale´yi karış karış dolaşan ve karşılaştığı her kişi ile hiçbir ayrım yapmaksızın yakından ilgilenen Jülide İskenderoğlu, çevresi ile kurduğu iyi ilişkiler ve diyaloğu siyasi kariyerine de ekleyerek donanımlı bir kadın siyasetçi olarak siyaset karesinde yerini almış bir kimliğe sahip oldu. 7 Haziran seçimlerinde partisinin 3.sıra Milletvekili adayı gösterilen İskenderoğlu 1 Kasım seçimlerinde de aynı sırada yer buldu. Zaman gözetmeksizin çevresi, partisi ve Çanakkale için tüm enerjisini çalışarak kullanan Jülide İskenderoğlu önemli bilgi ve birikime sahip olarak Çanakkalelilerin desteğine talip olurken Çanakkale´nin dört bir yanında her kişi ve kesimden karşılık bulabilmiş önemli bir siyaset kadını olarak yarın seçmenlerden oy bekleyecek.

MEHMET ÖZKURNAZ

Çanakkale´nin Çanakkalelilerin yakından tanıdığı önemli bir şahsiyet. Çanakkale´de doğup büyüyen, yaşamının her evresinde dağarcığına önemli bilgi birikimi ekleyerek üzerine koyan ve hizmetlerini siyaset kulvarında da sürdürmek isteyen donanımlı bir politikacı olan Mehmet Özkurnaz, Ak Parti çatısında siyaset yaparak inandığı yolda emin adımlar ile yürüyor.

Özellikle tarım kesiminin umutla baktığı ve sektörün sadece Çanakkale´de değil Türkiye´de çok önemli bir aktörü haline gelen Mehmet Özkurnaz, uzun yıllar kendini üreticilerin, çiftçilerin ve tarım ve orman köylüsünün örgütlenebilmesine adamış önemli bir isim olarak etkili oldu. Çanakkale´de uzun yıllar Köy-Koop Başkanlığı yaptıktan sonra etkili çalışmaları ile Türkiye´nin tüm bölgelerinden aldığı destek ile Köy-Koop Genel Başkanlığı gibi çok önemli bir görev ve misyon üstlendi.

Çalışmalarını daha da ilerleten Mehmet Özkurnaz bugün 700 bin üyesi bulunan Tarım Kooperatifleri Birliğinin de Genel Başkanı olarak Çanakkale´nin gururu oldu. Çanakkale´de sayısız tarım kooperatifi ve birliklerin kurulmasında baş rol oynayan Mehmet Özkurnaz, süt üretiminde Türkiye´de önemli bir merkez haline gelen Biga´yı süt borsasının merkezi haline getirdi. Her zaman üreticinin lehine üreticinin sorunlarının çözülmesinde büyük pay sahibi olan Mehmet Özkurnaz pozisyonuna bakmaksızın her zaman kapısını herkese açık tutarak halkın güvenini kazandı. Bilgi birikimi ve donanımları ile en verimli olabileceği süreçte siyaset yaparak hizmetleri sürdürmek isteyen Özkurnaz Ak Partiye de çok güç katan isim olarak 1 Kasım seçimlerinde halktan vekalet istedi.