Hedefim 3 Yıl Üst Üste Başpehlivan Olabilmek

Hedefim 3 Yıl Üst Üste Başpehlivan Olabilmek

656. Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinde zorlu rakiplerini yenerek başpehlivanlığa ulaşan İsmail Balaban ayağının tozu ile Geyikli Belediyesini ziyaret etti.

Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz ile büyük bir dostluğu olan Balaban altın kemer coşkusunu kendisi ile paylaşmak için belediyeye ziyarette bulundu. Balaban´ı ziyaret öncesi belde halkı coşku ile karşıladı. Başpehlivan Balaban Kırkpınar ile ilgili yaptığı değerlendirmede; ? Çok zorlu müsabakalar yaptık ilk turdan itibaren. Zorlu kuralar geldi. 3. Turda Recep Kara´yla eşleştim geçtiğimiz yılın birincisi.  Yaklaşık 80 dakikalık bir mücadele sonucunda galip geldim. Cumartesi günü epey yorulmuştuk. Pazar gününe de iyi rakipler kaldı. Rakiplerimi yenerek finale kaldım ve finalde de 2015 yılının Başpehlivanı Orhan Okulu ile karşılaştık. Buradan da galip geldim ve hedefimiz olan kemere ulaştık. Bunun için mutlu ve gururluyuz? dedi.

? Şark kündesini çalışıyoruz?

Rakibini güreşlerde ender görülen şark kündesi ile mağlup etmeyi başaran Balaban o an yaşadıkları ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Balaban; ? Hamza iyi bir güreşçi kardeşimiz. Çabuk, süratli ve atik. Bende aynı şekilde. O yüzden ikimizin güreşi hızlı bir şekilde oldu. Çok karışık pozisyonlar oldu. Derken bir pozisyon oldu. Bende havada yakaladım. Açık düşürdüm. Böyle bir pozisyon oldu. Bu pozisyonları zaten antrenmanlar da çalışıyoruz? diye konuştu.

? Üstüne koyarka ilerliyoruz?

Güreşlere geç başlamasına rağmen kısa sürede ileri derecede yol aldıklarının altını çizen Balaban; ? Biz güreşe geç başladık. Biz her yıl üstüne koyarak gidiyoruz. Kendimizi geliştiriyoruz, geliştirmeye çalışıyoruz. Güreşlerde zaten yıllar geçtikçe tecrübe kazanılıyor ve ustalık böyle olunuyor. Bizde yıllar geçtikçe üzerine koymaya çalışıyoruz? şeklinde konuştu.

? İnandık ve başardık?

Kırkpınar öncesi kemer almak için inandıklarını kaydeden Balaban; ? Bizim geçtiğimiz yıl hakkımız yendi. Bunu bütün Türkiye gördü. Geçtiğimiz yıl biz iddialıydık. Bu yılda geçtiğimiz yılın Kasım ayından itibaren iddialı hazırlandık. Bu yıl için hazırlıklarımıza başladık. Güzel bir kış antrenman dönemi ve kamp dönemi geçirdik. Sezona iyi başladık. Güzel dereceler elde ettik. Kırkpınar´a giderken de bu kemeri almak için kendimize inanıyorduk. İnanarak gittik. Bu kemeri alıp öyle döneceğiz inşallah dedik ve kemeri aldık. Kemeri Antalyalı hemşerilerime, sevenlerime armağan ediyorum? dedi.

? Antalya güreşin başkenti?

Anrenör Hasan Aydın ise Antalya´nın yağlı güreşin başkenti olduğunu ifade ederek; ? Gerçekten büyük önem veriliyor. Bütün belediyelerde kulüpleri var. Kulüplerden birisi de biziz. Konyaaltı Belediyesi olarak. Kırkpınar da da Antalya´mızı en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Biz her yıl en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. İsmail maçlara çıktığından beri bir geçen yıl hariç her yıl kürsüsü var. Ben İsmail´i cani gönülden kutluyorum? dedi.