Hedef Çanakkale Belediyesi

Hedef Çanakkale Belediyesi

AK Parti İl Kongresinin ardından oluşturduğu yeni yönetim kurulu ile basın mensuplarıyla buluşan Yeşim Karadağ, İl Yönetimi olarak öncelikli hedeflerinin Çanakkale Belediye Başkanlığını kazanmak olduğunu açıkladı.

Yeşim Karadağ iddialı açıklamalarda bulunurken; ?Yeni yönetim kurulu üyelerimize, partililerimize ve teşkilatlarımıza sonuna kadar güveniyorum. Hedefimiz Çanakkale Belediye başkanlığı? açıklamasında bulundu. 2019 yılının kendileri için zorlu geçeceğini ama tüm seçimlerden galip çıkacaklarını belirten Karadağ parti içi istifa konuları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

 ?YÖNETİMİME GÜVENİYORUM HEDEFİMİZ BELEDİYE?

İl Yönetim Kurulunu tanıtan Yeşim Karadağ, yönetimine güvendiğini ve başarıya ulaşacaklarını iddia etti. Karadağ; ?30 kişilik yönetim kurulu üyemiz içerisinde 4 arkadaşımız yeni. Yeni olmalarına rağmen geldikleri illerde de AK Parti teşkilatlarında görev almış deneyimli isimlerdir. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarımıza ve teşkilatlarıma çok güveniyorum. 2019´a giden süreç oldukça zorlu geçecek hepimiz için. Ama bizler bu zorluğu aşabilecek ve başarıya ulaşabilecek bir ekibiz. Gümbür gümbür geliyoruz ve hedefimiz belediye´dir. Sonrasında genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleridir? dedi.

?CHP DEMEK = ÜLGÜR GÖKHAN DEMEKTİR. İŞİMİZ KOLAY ONU DEVİRECEĞİZ?

Bir gazetecinin ?CHP´yi Ülgür Gökhan dizayn etti ve şu anda tek adam olarak görülüyor. Bu açıdan CHP değil aslında tek bir kişi rakibiniz olarak görünüyor. O kişiyi alt ettiğinizde belediyeyi almanız daha kolay olabilir. İYİ Parti hakkında ve muhalefeti bu anlamda değerlendirmenizi istiyoruz? sorusu üzerine İl Başkanı Yeşim Karadağ; ?Dediğinize katılıyorum Çanakkale´de böyle bir algı var. Çanakkale´de CHP demek eşittir Ülgür Gökhan demektir. Kendisi bu kentin belediye başkanıdır. Yaşadıkları o sancılı süreçte kongre hatta delege seçimlerinden il kongresine kadar belediyenin imkanlarını kullandıklarını gördük. Burada belediyenin teşiklatları üzerinde kurduğu baskıyı gördük. Ülgür Gökhan´ın tek adam olma hazzını yaşadığını görüyoruz. Bu noktada biz Ülgür Gökhan´ı karşımızda o sadece tek adamlıkla bile kaybediyor. Biz Ülgür Gökhan´ı AK Parti teşkilatları olarak önümüzdeki süreçte devireceğiz. İşimizin de kolay olduğuna inanıyoruz çünkü karşımızda tek adam var. Yaptığı tek bir hamle tüm teşkilatına yansıyacak. Ve o hata yapmaya devam ediyor. O yüzden işimiz kolay. İYİ Parti izleyip göreceğiz ne olacaklarını. Henüz yorum yapmak için büyüdüklerini düşünmüyorum ben? diyerek cevap verdi.

LİSTEYİ KENDİ YAPMADI İDDİALARINA YANIT: ?EVET DOĞRU.. LİSTEMİ BEN HAZIRLADIM?

Kongreden hemen sonra basına da yansıyan, sosyal medyada partililerin de dillendirdiği ?Listeyi kendisi yapmadı? iddialarına Yeşim Karadağ; ?Basında bir takım iddialar var, yazılıp çizilen. Bu iddialardan açıkçası bende rahatsızım. Kongre süreci sonrasında yaptığım açıklamada ?Evet listemi ben hazırladım. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte çalışacak olan kişi benim. Ben teşkilatların içerisinden geliyorum; işi yaparken herkese sormak danışmak gerektiğini biliyorum. İlçe başkanlarımdan, belediye başkanlarımdan eski yeni il başkanlarımızdan, Grup Başkan vekilimizden, milletvekilimiz ile istişareler yaptım. En son kararı genel merkezimiz öncülüğünde ben hazırladım. Birlikte yürüyeceğim arkadaşlarımdan oluşan listeye son şeklini vermek benim en doğal hakkımdır diye düşünüyorum? sözleriyle yanıt verdi.

İSTİFA YOK DEMİŞTİ.. ÜÇ İSTİFA OLDUĞUNU AÇIKLADI!

 

Mazbata töreni sonrasında yaptığı açıklamada ?Henüz bize ulaşmış bir istifa yok? açıklamasında bulunan Yeşim Karadağ bu kez yaptığı açıklamada istifa iddialarını doğruladı. Karadağ yeni oluşturduğu listede üç kişinin çeşitli sebeplerle istifa ettiğini açıkladı. Karadağ; ?İstifalar noktasında evet istifalarımız var. Üç arkadaşımız istifa etti. Ama bu liste yapılırken Genel Merkez ve bölge koordinatörümüzle istişare yaptık. İstifa eden arkadaşlarımızdan birisi Zeyyat Volkan Kaynak´tır. Bizim teşkilatlarda birlikte çalıştığımız arkadaşımız kardeşimizdir. Biz Zeyyatı yedek listemizin en sonuna yazmıştık. Bu listeyi yaparken en zoru yedek listeyi yapmaktır. Zeyyat´a nazımızın geçeceğini düşünerek biz böyle bir yere yazdık. Herkesin her an ruh hali aynı olmuyor. Zeyyat bir açıklama yaptı ardından istifa açıklaması yaptı. Ben Zeyyat´ı biliyorum, her ne kadar istifa etmişse de; kendisinin partinin vereceği her görevi yerine getireceğini, desteğini bizlerden esirgemeyeceğini biliyoruz. Bir diğer istifa ise; Vural Bulut isimli ÇOMÜ´de bir öğretim görevlisi arkadaşımız var. Fakat bu arkadaşımızın yönetim kurulu üyesi olarak sadece Parti Merkezlerinde görev yapabiliyormuş. Biz taşra teşkilatı olduğumuz için kendisi sıkıntıya sebep olmamak için istifa etti.

DANIŞMANI DA İSTİFA ETTİ!

Yeşim Karadağ´ın danışmanlığını yaparken, bir süre önce AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan aleyhinde konuştuğu iddiası ile danışmanlık görevinden istifa ettirilen Vahap Özsüer´in de İl Yönetiminden istifa ettiği açıklandı. Yeşim Karadağ´ın danışmanlığını da bir dönem yapan Vahap Özsüer´in istifası ile ilgili olarak Karadağ; ?Bir de Vahap Özsüer arkadaşımız var, kendisini Disiplin Kurulu´nun son yedeği olarak yazmıştık. Vahap benimle birlikte çalışan bir kardeşimiz. Partimizde çok emeği olan bir kardeşimizdir. Kongre sonrasında onun adı geçerek bir gereksiz bir haber yapılma durumu oluştu. Kendisi de isminin gelmesinden kaynaklı olarak vekillerimize, partimize, il yönetimimize sıkıntı vermemek için istifa etmiştir. Her üç arkadaşımızın da istifa kararlarına saygı duyuyorum? dedi. Vahap Özsüer´in istifa ettirilmesi konusuna AK Parti Grup Başkan vekili Bülent Turan´dan bir baskı oldu mu sorusuna ise İl Başkanı Karadağ ?Kesinlikle böyle bir şey söz konusu olmamıştır. Bizler tüm teşikalatlarımızla, tüm milletvekillerimizle gayet uyum içerisinde çalışıyoruz. Aramıza fitne sokulmasını da anlayamıyoruz. Bizler uyum içerisinde Çanakkale´ye hizmet etmeye devam edeceğiz? diyerek cevap verdi.

?HALKTAN KOPUK BİR YÖNETİM DEĞİLİZ?

AK Parti teşkilatların da görev yapmış birçok ismin İl Yönetim Listesinde yer alan kişilerin halktan kopuk olduğu iddialarını içeren mesajını sosyal medya üzerinden takipçileri ile paylaşmıştı. Sosyal medyada bu yönde paylaşımlarda bulunması kendisine sorulan İl Başkanı Yeşim Karadağ; ?Bu iddialar ile ilgili bir yorum yapmayacağım. Çünkü halktan kopuk bir yönetim değiliz. Sadece dört yeni arkadaşımız var aramızda, herkes tecrübelidir. Deseler ki; komutan çok asker yok anlarım ama bizde herkes tecrübeli ve ne yapacağını bilen, teşkilatın içerisinde yoğrulmuş arkadaşlardır. 56 bin üyemiz var il genelinde; bu düşüncenin sahipleri 56 bin içerisinde yüzde kaça tekabül ediyorlar? İfade özgürlüğü var düşüncelerine saygı duyuyorum? dedi.