Haydi Çanakkale Tarih Yazalım

Haydi Çanakkale Tarih Yazalım

Tarihinde ilk kez ay yıldızlı armayı taşıyarak Avrupa´da Türkiye´yi temsil eden Çanakkale Belediyespor, CHEV CHALLENGE Kupasında en önemli sınavını bugün saat 17.00´de verecek

Önce Balkan Kupasını müzesine götürerek Avrupa vizesi alan, sonra 16´lı grupta eşleştiği Bulgaristan´ın Kevski Sofia takımını eleyerek bir üst tura yükselme başarısı gösteren Çanakkale Belediyespor bayan voleybol takımı belki de kupanın yolunu açacak en önemli sınavını bugün verecek.

Adını Avrupa´nın ilk 16 takımı arasına yazdıran Çanakkale Belediyesor, voleybolda dünyanın en prestijli şampiyonası olarak gösterilen CHEV CHALLENGE Kupasında Yunanistan´ın Olympiacos takımı ile bugün Anafartalar Spor Salonunda tur mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Bayanlar Voleybol Ligini 6.sırada tamamlayarak Avrupa´da mücadele etme hakkını kazanan Çanakkale Belediyespor, hedefine emin adımlar ile ilerliyor. Statü gereği önce Balkan Kupasını kazanması gereken ve bu başarıyı elde ederek CHEV CHALLENGE Kupasına adım atan Çanakkale Belediyespor, 32 takımın mücadele ettiği ilk turda Bulgaristan´ın Levski Sofia takımı ile eşleşmiş ve rakibini hem Çanakkale´de hem de Sofya´daki iki maçta da 3-0 mağlup ederek 8´li gruba yükselmişti.

 

16 takımın mücadele ettiği 8 li grupta Yunanistan´ın güçlü takımı Olympiacos Piraeus takımı ile eşleşen Çanakkale Belediyespor´un ilk maç heyecanı bugün yaşanacak. Çanakkale´de kendi seyircisinin de desteği ile maça çıkacak olan Boğazın Sultanları zorlu rakibi karşısında çeyrek final vizesi alabilecek bir skor avantajı elde etmeye çalışacak. Saat 17.00´de başlayacak bu önemli karşılaşmada Çanakkale Belediyespor´un en önemli silahı taraftarları olacak. Vestel Venüs Sultanlar Liginin de başarılı ve prestijli takımı Çanakkale Belediyespor´un bu önemli mücadelesinde tüm Çanakkaleliler Anafartalar Salonuna desteğe davet edildi.