Haydi Çanakkale Şampiyonuna Sahip Çık

Haydi Çanakkale Şampiyonuna Sahip Çık

Fransa´da adını Avrupa Şampiyonluğuna yazdıran ve Türk Bayrağını göndere çektirerek yurda Altın Madalya ile dönen Zeynep Taşkın için duyarlı Çanakkalelilerin katkıları bekleniyor

Çanakkale´nin taekwondodaki gururu Zeynep Taşkın Avrupa Şampiyonu olarak tarih yazdı. Milli Sporcu 29 kiloda çeyrek finalde İtalyan, yarı finalde Ukrayna´lı ve finalde de Rus rakibini mağlup ederek Çanakkale ve Türkiye´ye altın madalya ile döndü ve büyük bir gurur yaşattı.

Bu başarıyı değerlendiren Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık, Zeynep´in büyük bir zafere imza attığını belirterek, Ağustos ayında Güney Kore´de yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi Çanakkale´nin dinamikleri tarafından bu gururu yaşatan Mili Sporcu´ya sahip çıkılması gerektiğine dikkatleri çekti.

Avrupa taekwondo Federasyonunun 2015 yılı Faaliyet Programında yer alan yıldızlar Avrupa Taekwondo şampiyonası Fransa´da yapıldı. Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Milli antrenör Hasan Avrupa şampiyonası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Avrupa Taekwondo Federasyonunun 2015 yılı Faaliyet Programında yer alan 6.Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası 3-5Temmuz 2015 tarihleri arasında Fransa´nın Schiltigheim kentinde yapıldığını belirten Hasan Altunışık; şampiyonaya Türkiye olarak 10 erkek 10 bayan sporcu olmak üzere 20 sporcuyla katılım sağladığını kaydetti. Türk Sporcularının ilk günde tatemiye çıktığını ve ilk günde 3 birincilik 1 de üçüncülük alarak tarih yazdığını vurgulayan Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık, Çanakkale Anafartalar spor kulübü sporcusu Zeynep Taşkın´ın ise tüm rakiplerini üstünlük sağlayarak tek tek saf dışı bırakıp Avrupa şampiyonluğunu elde ederek büyük bir zafere imza atmasının,  bayrağımızı göndere çekip Türkiye´ye ve Çanakkale´ye büyük onur ve gurur yaşatmış olmasının ayrıca büyük sevinç ve mutluluk verdiğini kaydetti.

?Zeynep bileğinin gücü ile tatamiye çıktı?

Taekwondo Çanakkale İl Temsilcisi Altunışık değerlendirmesinin devamında, 29 kiloda Çanakkale Anafartalar Spor Kulübü Milli sporcusu Zeynep Taşkın´ın çeyrek finalde İtalyalı rakibi Martina Pesce´yi 13-10 yenerek Yarı finale yükseldiğini,  yarı finalde de Ukraynalı rakibi Darya Chorna´yı  2-1 yenerek adını finale yazdırdığını söyledi. Altunışık,  Milli sporcunun altın madalyayı almak için final maçını Avrupa Taekwondosunun güçlü rakibi Rusyalı Polina Galiseva´yı 3-2 yenmeyi başararak Avrupa Şampiyonluğu ünvanına ulaştığını ve  Altın madalyanın sahibi olmayı başardade etti. Başkan Hasan Altunışık 23-26 Ağustos 2015 tarihleri arasında Güney Kore´de yapılacak olan Yıldızlar Dünya şampiyonasına vize almayı başaran sporcusu Zeynep Taşkın´a güvendiğinin de altını çizerek milli sporcusunun dünya şampiyonasında da Dünya şampiyonu olarak şanlı bayrağını göndere çektireceği inancını taşıdığının altını çizdi.

?Türkiye Fransa´da tarih yazdı?

Şampiyonadan Türkiye´nin toplamda dört birincilik iki ikincilik ve birde üçüncülük aldığını ve bayanlarda takım halinde Avrupa şampiyonu olarak çok ciddi bir başarıya imza atarak tarih yazdığını belirtn ÇanakkaleTaekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık duygularını şöyle ifade etti: ?Dünya taekwondosuna önemli yer alan Türk taekwondosu ve yıldız milli takım sporcuları  Dünya ülkelerinin korkulu rüyası olma aşamasında önemli büyük başarılara imza atarak bu spor dalında Avrupa ve Dünya klasmanlarında söz sahibi olmasının ayrıca gururunu ve onurunu yaşamaktayız.. Spor bakanımız Akif Çağatay Kılıç  6. Avrupa yıldızlar taekwondo şampiyonasına katılarak büyük bir başarıya imza atan Milli sporcularımızı yazılı bir açıklama yaparak şampiyon olan milli taekwondocularımızı kutlamıştır. Biz de taekwondo camiası olarak spora ve sporcuya her zaman destek olan sayın Bakanımıza teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz?

Altunışık ?100.yıla çok yakıştı?

Taekwondo Çanakkale İl Temsilcisi Hasan Altunışık, Fransa´da elde edilen başarının Çanakkale Zaferinin 100. Yılına çok yakıştığını ve sporcusu Zeynep Taşkın´ın Çanakkale´ye en değerli 100.yıl hediyesini getirdiğini de belirterek ? böylesi büyük bir başarıya imza atan Milli gururumuz Zeynep Taşkın´ı İl Temsilcisi ve Antrenörü olarak tebrik ediyor daha büyük başarılar elde edeceği inancıyla başarılarının devamını diliyorum? dedi. Altunışık 1 ay sonra Zeynep Taşkın´ın Güney Kore´de yapılacak Dünya Şampiyonasından da üstün başarı ile döneceğine inandığını, bu büyük turnuvaya Avrupa Şampiyonu olarak katılmasının kendisi için çok önemli bir prestij ve moral kaynağı olacağını da sözlerine ekledi.

?Sıra Çanakkale´de Haydi Çanakkale?

Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık değerlendirmesinin sonunda, Zeynep Taşkın´ın bu büyük başarısının tesadüf olmadığının altını kalın çizgilerle çizdi ve bu başarının yoğun emek, disiplin, sabır ve çalışmanın ürünü olduğunu hatırlattı. Altunışık sadece Çanakkale´de değil Avrupa ve Dünya klasmanında da çok önemli dereceler elde eden sporcuların Çanakkale´den yetiştiğini ve yetiştirildiğine dikkat çekerek, Çanakkale´nin de bu önemli değerlere sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Bir sporcunun Avrupa Şampiyonu olabilmesinin ciddi bir alt yapısı ve hikayesi olduğunu vurgulayan Hasan Altunışık, bu başarıların basit birkaç ödül ile geçiştirilmemesi gerektiğini, Çanakkale´nin öz değeri olan bu Şampiyon sporculara sahip çıkarak gereken desteği sağlaması gerektiğini de hatırlatarak Kent Yöneticilerine, Bürokrasi, siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarına, oda ve borsa yönetici ve aktörlerine de çağrıda bulundu ve ?Haydi Çanakkale! Zeynep böylesi büyük bir başarıya imza atarak Çanakkale´yi onurlandırdı şimdi sıra Çanakkale´de. Çanakkale sevdalısı herkes taşın altına elini koymalı ve bu Milli gururumuza sahip çıkmalıdır? diyerek sözlerini noktaladı.