Hakeme Öfke Seli

Hakeme Öfke Seli

Vermediği penaltı ve yanlı kararları ile taraftarlara saç baş yoldurtan Sakarya Bölgesi hakemi Özgür Aygün'e gösterilen tepkiler çığ gibi büyüyor

Spor Toto 3.Lig 2.grupta önceki gün oynanan Çanakkale Dardanelspor-Gölcükspor maçında verdiği ve vermediği yanlış kararları ile büyük tepki gösterilen Sakarya Bölgesi hakemi Özgür Aygün’e taraftarlar ve kulüp yönetimin öfkesi giderek büyüyor.

Özellikle konuk Gölcükspor’un 39’uncu dakikasında kaydettiği golün başlangıcında hakemin verdiği faul kararında da, 77’inci dakikada Ahmet Yazar’ın Gölcüksporlu Muhammet tarafından biçilerek yere indirildiği net penaltı pozisyonunda da hakem Özgür Aygün’ün yanlış kararları maça damgasını vurdu. Bu pozisyonlardaki kararları tamamen yanlı ve yanlış bulunan maçın hakemine büyük öfke duyan Çanakkale Dardanelsporlu taraftarlar, takımlarının galibiyetinin ve 3 puanının hakem tarafından gasp edildiğinden dert yandı.

MHK’ne yanlış atama tepkisi

Çanakkale Dardanelsporlu yönetici ve taraftarlar, Çanakkale Dardanelspor-Gölcükspor karşılaşmasına Sakarya Bölgesi’nden bir hakemin atanmasına büyük tepki gösterdi. Sakaryaspor ile Çanakkale arasında önceki yıllarda yaşanan olaylar ve ezeli rekabetin süregittiğine dikkat çeken taraftarlar, bu gerçeklere ve Gölcük ile Sakarya arasının sadece 2o dakika mesafede olmasına rağmen bu maça Özgür Aygün’ün atanmasının büyük yanlış olduğunu belirterek Merkez Hakem Komitesi’ne tepki gösterdi.

Nuri Fatih rakibine dokunmadı

Çanakkale Dardanelspor-Gölcükspor karşılaşması Ton Tv’den canlı yayınlandı. Maçtan sonra kritik pozisyonların tekrar tekrar izlenmesi esnasında hakemin ne kadar yanlış ve yanlı kararlar verdiği gözler önüne serildi. Gölcükspor’un 39’uncu dakikada kaydettiği golden önce verilen faul pozisyonunda Nuri Fatih’in kesinlikle rakibine dokunmadığı, yardımcı hakemin gözünün önünde cereyan eden pozisyonda rakibinin dengesini kaybedip düştüğü net bir şekilde görüldü.

“Ensar’a kırmızı kartı geç çıkardı”

Maç içerisinde bir çok yanlış karar vererek maçın dengesini bozan Özgür Aydın, karşılaşmanın 70’inci dakikasında Gölcükspor ceza alanı çizgisi üzerinde içeride mi, dışarıda mı tartışmaların gölgesinde düdük çaldıktan sonra Çanakkale Dardanelspor’lu futbolcuların ısrarlı uyarılarından sonra faulü son adam olarak yapan Ensar Çetinkaya’yı kırmızı kart ile oyun dışı bıraktı.

Ahmet Yazar biçildi, hakem penaltı vermedi

İki kez Gölcükspor ceza alanı içerisinde konuk takım savunmasının topa elle temas ettiği ancak görülmediği karşılaşmanın 77’inci dakikasında seri çalımlar ile ceza sahasına giren Ahmet Yazar gole çok yaklaştığı anda kale sahası çizgisi üzerinde Gölcükspor takımının golünü kaydeden Muhammet tarafından yere indirildi. Arkadan yapılan ve tamamen rakibe hedefli bu pozisyonda penaltı vermeyen Özgür Aygün’üm resmen Çanakkale Dardanelspor’un penaltısı ile birlikte galibiyetini ve 3 puanını da çalmış oldu.

Ahmet Yazar’a ağır kırmızı kart

Çanakkale Dardanelspor’un penaltılarını vermeyen ve tercih haklarını Gölcükspor lehine kullanan Sakarya Bölgesi hakemi Özgür Aydın, maçın bitimine 6 dakika kala yan yana koşulan ikili pozisyonda omuz omuza mücadele içinde olan Ahmet’in takip ettiği rakibinin düşmesine faul kararı veren Özgür Aygün’ün maçın yıldız adamı Ahmet Yazar’a da ikinci sarı kartını tereddütsüz çıkartarak kırmızı kart göstermesi yanlış kararların üzerine tuz biber oldu.