Yenice´ye Süt Fabrikası

Yenice´ye Süt Fabrikası

Yenice´mizin değerli markalarından Kobak Süt Ürünleri´nin yeni fabrikalarının açılışı AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Millet vekili Bülent Turan´ın katılımı ile gerçekleşti.

Dört ortak olan Kobak Süt Ürünleri ,Mustafa Kobak, Murat Kobak ,Hüseyin Turna, Veysel Turna fabrika açılışını gerçekleştiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Millet vekili Bülent Turan´a teşekkür ettiler.

Yüz kişiye doğrudan, dolaylı olarak bin kişinin ürünlerine katma değer sağlayan Kobak süt ürünleri´ nin yeni üretim fabrikasının açılışına Kaymakam Ahmet Başer, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Belde Belediye Başkanları, Ak Parti ilçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil toplum örgütleri Başkanları, Esnaf Odası Başkanları, Muhtarlar ve davetliler katıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve TKDK destekleri ile yapılan yatırımı ile kurulan tesiste günlük 100 ton civarında süt işlendiğini belirten Turan, ? Bugün yenice ilçemizde çok modern bir peynir ve süt fabrikamızın açılışını yapıyoruz. Günlük 100 ton civarında sütü işleyebilen son teknoloji ile oluşturulmuş bir fabrikadan bahsediyorum. AB standartlarında her türlü çalışmanın yapıldığı bir fabrikadan bahsediyorum. Sütün tüm çevre köylerden üreticilerden toplanıp adeta hiçbir insanın sütü görmeden bütün süreçlerin bitirilip peynir haline geldiği en son teknolojinin kullanıldığı bir fabrikadan bahsediyorum. Bu güzel fabrikanın ilçeye ve yatırımcılara hayırlı olmasını diliyorum?dedi.

Mustafa Kobak tarafından ilk olarak 1987 yılında Çanakkale Yenice ilçesinde peynir üretimi ile faaliyete başlayan firma kısa süre içerisinde yörede kendini kabullendiren ve hızla üretimini arttıran fabrika yoğurt, krema ve peynir çeşitlerini yelpazesine ekledi. 2000?li yıllarda şirketin yönetim kuruluna geçen oğlu Murat Kobak´ın gelmesi ile birlikte marketing´e ağırlık veren şirket ağını tüm Türkiye´ye yaymayı başardı.

Şirket son olarak 2012 yılının sonunda bünyesine eklediği Salça bölümü ile gücünü ikiye katlamış yöre biberleri ve Çanakkale domatesi ile ürettiği salça çeşitlerini pazara sundu.