Kültür Rotasına ÇOMÜ´den Destek

Kültür Rotasına ÇOMÜ´den Destek

Çanakkale Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce başlatılan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ?Kültür Rotaları? projesinin ekibi, Vali Orhan Tavlı´yı ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdiler.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alper Sağlık´ın da yer aldığı projede; alanlarında uzman ve yüksek deneyime sahip yerel, ulusal ve uluslararası profesyonel turist rehberleri, akademisyenler,  turizmciler, tarihçiler, araştırmacılar, mühendisler, arkeolog ve yazarlar bulunuyor.

19 etap ve 3 bölümden oluşan Kültür Rotası; Çanakkale merkezden başlayıp Kazdağları etrafında geniş bir yay çizerek Lâpseki Gelibolu, Bolayır´dan geçip Bozcaada ve Gökçeada´yı kapsayacak şekilde çok geniş bir coğrafyayı kapsıyor.

Bölgede yüzlerce yıldır var olan yürüyüş patikalarının köyler, antik şehirler,  tarihi ve doğal mekânlarıyla belirlenip işaretlenerek ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasını amaçlayan 600 kilometrelik 19 etaplı proje; 2 deniz, 2 yarımada, 2 körfez, 2 ada, 2 dağ, 1 boğaz, 47 antik kent, 11 ilçe ve 80 köyü kapsaması açısından çok katmanlı ve ayrıcalıklı özelliklere sahip.

Ziyarette yapılan değerlendirmelerin ardından Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Doç. Dr. Alper Sağlık, Öğr. Gör. Elif Sağlık ve Peyzaj Yüksek Mimarı Ceren Kahvecioğlu tarafından hazırlanan ?ÇOMÜ Peyzaj Bitkileri? kitabı Vali Orhan Tavlı´ya takdim edildi.