ÇTB´nin Konuğu Semizoğlu

ÇTB´nin Konuğu Semizoğlu

ÇTB Olağan Ekim Meclis Toplantısı, ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz Başkanlığında, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin katılımı ile Borsa Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz açılış konuşmasında, öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 96. Yılını kutlayarak sözlerine başladı.

ÇTB Meclisine onur konuğu olarak katılan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu´na teşekkür eden Başkan Deniz, Ticaret ve Sanayi Odamız çok yakın çalıştığımız paydaşlarımızdan biri. Birliğimiz çatısı altında, birlikte ortak çalışmalar yürüttük. Her zaman da kendileri ile işbirliğine açığız? dedi.

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu konuşmasında Çanakkale Ticaret Borsası Meclisine, onur konuğu olarak davet edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, ev sahipliğinden dolayı Borsa Meclis Başkanı ve Meclis üyelerine teşekkür etti.

 

Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerçekleştirdikleri proje ve faaliyetlerinden bahseden Semizoğlu, ÇTSO Yönetimi olarak bizler her hafta farklı bir Meslek Grubumuzla bir araya gelerek, sektörde yaşadıkları sorunları dinliyor ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu toplantılarda üyelerimizin konuşmasını ve piyasalarda yaşadığı sorunları gündeme getirmesini istiyoruz. Meslek Grubu toplantılarımızın temel hedefi, üyelerimizin ticari faaliyetlerini ortak akıl ile yaşadıkları sorunlara karşı kolaylaştırıcı çözüm önerileri üretmek ve ilgili kurumlara ileterek takip etmektir? dedi.

 

Meclis toplantısında ayrıca, kurumların birbirleri ile sinerji oluşturması gerektiği vurgulanarak, Oda ve Borsanın işbirliği faaliyetleri üzerinde duruldu.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Ticaret Borsası olarak geçen hafta katılım sağlanılan Antalya Yörex Yöresel Ürünler Fuarı hakkında bir bilgilendirme yaparak, fuarlarda İl olarak ajans çatısı altında üyelerimizle beraber markalarımızın tanıtımına birlikte katkı sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Üzen, ?İlimiz tarihi, markaları ile zenginliği olan bir İl. Bu değerlerin dünyaya tanıtılması, üretimin canlandırılması, ürünlerin katma değerinin arttırılması ve kırsal istihdamın sürdürülebilirliğinin sağlanması bakımından büyük önem taşıyor. İlimiz ve Ülkemizin öz değerlerini korumak ve üst seviyelere taşımak adına hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız?dedi.

Toplantıda Meclis Üyeleri, Borsada yer alan sektörler hakkında görüş alışverişinde bulunarak, sektörlerde yaşanılan sorunlar ve yapılması gereken hususlarda değerlendirmelerde bulunuldu.

Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile yapılan toplantıda Ekim ayı meclis toplantısının diğer gündem maddelerinde yer alan konular müzakere edilerek ilgili kararlar alındı. Genel Sekreter Sevcan Elver tarafından, Eylül ayı faaliyet raporu sunularak, toplantıya son verildi.