5 Nolu Komite Toplandı

5 Nolu Komite Toplandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, rüzgâr ve elektrik enerjisi, gaz dağıtımı, mutfak eşyalarının üretimi ve bilişim teknolojileri üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren 5 no´lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunl

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Komite Başkanı Emre Altındal, Komite Başkan Yardımcısı Semih Ünver, Komite ve Meclis Üyesi Hüsnü Agah Ayhan, Genel Sekreter Sema Sandal, Meslek Grubu Oda temsilcisi Selen Kılıç ile çok sayıda sektör temsilcisi hazır bulundu ve yaşanan sorun ve çözüm önerileri gündeme getirildi.

?ÇANAKKALE-YUNANİSTAN İŞ GÜNÜ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR?

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; ?Bu meslek grubumuz üretim ağırlıklı bir sektör temsil ediyor. Nisan ayı içerisinde ?Çanakkale-Yunanistan İş Günü? yapmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yunanistan´a ihraç edebileceğimiz ürünleri, ilimizin yatırım imkânlarını Yunanistanlı iş insanlarına anlatarak ikili iş görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Aynı şekilde firmalarımızın ithal ettiği ürünlerin Yunanistan´dan daha uygun maliyete alıp alamayacaklarını araştıracağız. Bu çalışmayla ilimizin ihracat potansiyelini geliştirmeyi ve üyelerimize yeni pazarlar oluşturmayı hedefliyoruz. Sizlerin katılımı çok önemli.? dedi.

?EZİNE GIDA İHTİSAS OSB İLE BÖLGEMİZDE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN ÜRETİMİ KAPASİTESİ ARTACAK?

Son dönemde ilimize yapılan büyük ölçekli yatırımlarla Çanakkale´nin tüm dikkatleri üzerine çektiğini ifade eden Başkan Semizoğlu; ?Ezine Gıda İhtisas OSB gibi büyük ölçekli yatırımlarla bölgemiz yatırım merkezi haline geldi. Bu durum Çanakkale´de faaliyet gösteren iş insanlarına moral ve motivasyon sağlıyor. Bizler de üyelerimizin bürokratik engelleri aşmaları için lobicilik faaliyetleri yürütüyoruz.? diyerek katılım sağlayan Meslek Grubu temsilcilerine teşekkür etti.

Meslek Grubu temsilcileri tarafından, elektrik enerjisi maliyetleri, Çanakkale´nin 2. Teşvik Bölgesinde yer aldığı için yeterince faydalanamadığı, ancak bazı destekler ile 3. ve 4. bölge avantajlarından da fayda imkanı olduğu, Oda´nın eğitimleri sonucunda elde edilen faydalar, makine alımlarında yerel ürün tercih edilmemesi, KOSGEB ve İŞKUR nitelikli eleman desteği gündeme getirilerek, Devlet destek ve teşvikleri konusunda daha fazla bilgilendirme eğitimlerinin sürekli düzenlenmesi talep edildi.