Gururumuz Melis

Gururumuz Melis

Gastronomi Türkiye Şampiyonasında 2. oldular

Çanakkale'nin köklü pasta hanelerinden Melis,  2 – 3 Mayıs 2015 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi yer sponsorluğunda Türkiye'de ilk defa butik pastacılara yönelik Cake Show İstanbul etkinliğine katıldı. Burada gerçekleştirilen yarışmada Melis Pastanesi  ‘osmanlı' temalı pasta ile 180 pasta arasında Türkiye 2.liğini Çanakkale'ye kazandırdı.

Basın sponsorluğunu Gourmet&Styling'in yaptığı etkinlikte, butik pastacılar ile tedarikci firmalar,  tasarım pasta yarışmaları, uygulamalı pastacılık eg?itimleri ve pastacılığa yönelik gelişmelerin paylaşılacağı bir platformda biraraya geldiler. 10 farklı kategoride yapılan yarışmalarda her seviyeden özel tasarım pastalar yarıştı. Yarışmanın jüri başkanlığını, Amerikan'ın en iyi ödüllü 10 pasta tasarımcısından biri olan Colette Peters ile birlikte birbirinden değerli jüri üyesi tarafından belirlendi. Bu yarışmalarda Çanakkale'yi temsil eden Melis Pastanesi Türkiye 2.si oldu.

Melis Pastaneleri işletmecisi Hasan Çoban, böylesine önemli bir organizasyon ve yarışmada elde ettikleri ikinciliğin kendileri için büyük onur olduğunu, bu onuru Çanakkale'ye kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.