GÜNEŞHAN'DAN ÇEVRE KANUNU SORUSU

GÜNEŞHAN

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, 2872 sayılı Çevre Kanunu’na ve buna dayanılarak verilen mahkeme kararlarına uyulmayarak devam eden çalışmaları sordu.

Cevaplaması istemiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soru önergesi veren Güneşhan, “Türkiye genelinde cezai yaptırım uygulanan ve çalışma durdurulması gerçekleşen firma sayısı kaçtır? Bunlara uygulanan para cezaları ne kadardır? Bu firmaların illere göre dağılımları nelerdir?” dedi.

 

ÇANAKKALE’DE KAÇ FİRMA VAR?

Çevre Kanunu’nun 15, 20 ve 26. maddelerine değinen Güneşhan şunları sordu:

“2015-2023 arasında, Türkiye genelinde cezai yaptırım uygulanan ve çalışma durdurulması gerçekleşen firma sayısı kaçtır? Bunlara uygulanan para cezaları ne kadardır? Bu firmaların illere göre dağılımları nelerdir? 2015-2023 arasında, Çanakkale ilimizde cezai yaptırım uygulanan ve çalışma durdurulması gerçekleşen firma sayısı kaçtır? Bunlara uygulanan para cezaları ne kadardır? 2015-2023 arasında, Türkiye genelinde, Çevre Kanunu’nun 26. maddesi uyarınca, Yargının durdurma kararı olmasına rağmen, faaliyetlerini durdurmayan kaç firma bulunmaktadır? Bunlar hangi illerimizdedir? Aynı durum kapsamında Çanakkale ilimizde faaliyet durdurmayan firmalar hangileridir?”