GÜNEŞHAN ÇED RAPORLARINI SORDU

GÜNEŞHAN ÇED RAPORLARINI SORDU

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, cevaplaması istemiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soru önergesi verdi

Gerekçesinde Kaz Dağları’nın çeşitli madencilik faaliyetleri nedeniyle yok edilmek istendiğine değinen Güneşhan, “2015-2023 yılları arasında toplamda ve yıllar bazında kaç ÇED başvurusu yapılmıştır?” dedi.

 

ÇANAKKALE’DE OLUMSUZ ÇED RAPORU ALAN KAÇ KURUM, KURULUŞ VE FİRMA VAR?

 

Güneşhan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye şu soruları sordu:

“Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde maden, enerji, sanayi, tarım, gıda, atık-kimya, ulaşım-kıyı, turizm-konut sektörlerinde 2015-2023 yılları arasında toplamda ve yıllar bazında kaç ÇED başvurusu yapılmıştır? Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde 2015-2023 yılları arasında bahsi geçen sektörlerden kaçında ve hangi alanda faaliyet gösteren firmalara ÇED raporuna gerek yoktur kararı verilmiştir? Bu kararlar hangi yıllarda verilmiştir? Bahsi geçen sektörlerde ve yıllarda, Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde olumlu ÇED raporunu hangi alanlarda faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve firmalar almıştır? Bunların sayıları kaçtır? Bahsi geçen sektörlerde ve yıllarda, Türkiye geneli ve Çanakkale ilimizde olumsuz ÇED raporu alan kurum, kuruluş ve firma sayısı kaçtır? Bunlardan daha sonra olumlu rapor alanlar var mıdır? Varsa hangileridir? Türkiye geneli ve Çanakkale ilimizde, yenilenen ÇED Yönetmeliği’nin yayımından önce olumsuz ÇED kararı alıp, yeni yönetmelik sonrası olumlu alan kurum, kuruluş ve firma var mıdır? Varsa bunlar hangileridir?”