Güçlü Duruş Sergilemeliyiz

Güçlü Duruş Sergilemeliyiz

TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bahar Kurt iş dünyasında kadınların önündeki tek engelin değer yargılarının olduğuna dikkat çekti

Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt, önceki gün Çanakkale'de düzenlenen panelde yaptığı konuşmada,  Kadın Girişimciler Kurulu olarak Çanakkaleli kadınların iş hayatındaki rolleri ile sosyal ve ekonomik durumlarını değerlendirip, kısa ve uzun vadede bu değerleri pozitif yönde yükseltmek çalıştıklarını ifade etti.

 

Bahar Yurt, 2014 yılında Türkiye'de kurulan 60 bin şirketin 20 bininin kadın girişimciler tarafından kurulduğunu belirterek, Bu rekor gelişmenin Çanakkale içindeki yansımalarını artırmalıyız. Ülkenin zenginleşmesinin girişimcilikten geçtiği günümüzde hem işsizlik oranını azaltmak hem de kadının kendine yeten, kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadın duruşu göstermesi için girişimci kadınlarımızın sayısını arttırıp ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamalarına öncü olmalıyız” diye konuştu.

 

Girişimcilik faaliyetlerinde önemli engellerle karşılaştıklarını ve oldukça zorlandıklarını ifade eden Bahar Yurt, bu konuda en büyük engelin yüzde 30 ile toplumun kadınlar hakkındaki değer yargıları ve inanışları olduğunu da ifade etti.  Bahar Yurt, Kadının daha eğitimli, azimli, hırslı ve kararlı duruşu onu, erkeğe bağımlı olmaktan kurtararak ekonomik anlamda bağımsızlığını ve toplumdaki konumunu güçlendirmesine olanak sağlamaktadır. Kadına bu gücü sağlayan en önemli olgu ise onun girişimcilik özelliğidir” diye konuştu.

 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Toplantısı, Zeynep Bodur Okyay'a, TOBB KGK Marmara Bölge Başkanı Hatice Dinçbal Kal, Çanakkale KGK İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt ve ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal tarafından plaket ve hediyeler verilmesi, toplu fotoğraf çekimi ve akşam yemeği ile sona erdi.