Göz Doldurdular

Göz Doldurdular

Barış kupasını bu sezon da müzesine götüren Boğazın Sultanları yönetim ve teknik ekipten tam not aldı

Geçtiğimiz sezon ligi ve lig sonrası iki etap halinde İzmir´de oynanan play off müsabakalarını beklenenin çok üzerinde bir performans, başarı ve yerde tamamlayarak Çanakkale tarihinde ilk kez Avrupa Kupalarına katılma ve Ay Yıldızlı armayı taşıma onurunu Çanakkale´ye kazandıran Çanakkale Belediyespor, yepyeni kadrosu ile yeni sezonun ilk turnuvasını tıpkı geçtiğimiz sezon öncesi olduğu gibi bu yıl da şampiyon olarak tamamladı.

Çanakkale Belediyesi´nin ev sahipliğini yaptığı ve Sarıyer Belediyesi, Seramiksan ve Bulgaristan Şampiyonu VC Maritza takımlarının katıldığı 9.Barış Kupasında ilk iki maçını kazanarak şampiyonluğu garantileyen ve final gününde de larj kadro denemesi yapılan karşılaşmada Sarıyer Belediyesi karşısında 3-2 mağlup olsa da kupayı müzesine götüren Çanakkale Belediyespor´un yeni kadrosu ve ortaya koydukları performans göz doldurdu.

Sezonun en klas transferini Hırvatistan Milli takım kaptanı Jerkov´u renklerine bağlayarak gerçekleştiren bunun yanı sıra  muyevazı bütçesi çerçevesinde efektif bir transfer politikası izleyerek olabilecek en iyi kadroyu kurabilen Çanakkale Belediyespor geçen yıla oranla çok çok daha zor olarak gösterilen 2016-2017 sezonu öncesi Barış Kupasında sergilediği performans ile umut verdi. Çanakkale Belediyespor´lu yönetici ve teknik ekip Boğazın Sultanları´nın ortaya koydukları oyun ve performanstan memnun olduklarını ifade ettiler.

Çanakkale Belediyespor Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, bir süredir yeni sezon hazırlıklarını sürdüren takımı Barış Kupası vesilesi ilk kez izleme olanağı bulduklarını belirterek, oyuncuların ortaya koydukları performanstan memnun olduklarını söyledi. Takımı genel olarak eksik kadrosuna rağmen gerek fizik gerekse teknik açıdan iyi durumda gördüğünü vurgulayan İsmet Güneşhan, lige kadar devam edecek antrenman ve turnuvalar ile çok daha iyi bir düzeye geleceğine inandığını kaydetti. Güneşhan, Lig öncesi ekim ayı başında oynanacak Balkan Kupası öncesi takımdan umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Çanakkale Belediyespor Baş Antrenörü Üzeyir Özdurak ise 9.Barış Kupasında oynadıkları maçların takımı birarada görme ve de?erlendirme açısından oldukça yararlı olduğunu söyledi. Geçtiğimiz sezonda takımdaki oyunculardan sadece ikisinin yer aldığı kadroya farklı takımlardan ve farklı tecrübelere sahip yeni oyuncuların alındığını ve böyle bir süreçte yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirten Özdurak, bu sezon iki yabancı ile oynayacaklarını ancak Hırvat Jerkov´un milli takım maçları ve son olarak Avrupa Şampiyonasında görev aldığı için aralarında olmamasının olumsuzluk olduğunu ifade etti. Özdurak oyuncularının performansından memnun olduklarını ve geride kalan sürede çok daha iyi duruma geleceklerini de sözlerine eklerken " İlk turnuvanın birincilik ile sonuçlanması moral motivasyon açısından iyi oldu" dedi.