Gönüllerini Açtılar

Gönüllerini Açtılar

Göçmen çocuklarını merkezlerine alan gönüllülerin ilk hedefleri eğitim bursu

Çanakkale Lions Kulübünün gönüllü üyeleri aylardır özellikle göçmen çocukları üzerinde anlamlı ve önemli çalışmalar yapmaya devam ediyorlar. Gönüllü Lionslar Çanakkale´de kapılarını çaldıkları hayırseverlerin destek ve katkıları ile göçmen çocuklarının yaşam koşullarını iyileştirmeye gayret ediyorlar.

Umut yolcuları olarak adlandırılan göçmen ailelerinin zor durumda olan çocuklarını merkezine alan Lions Kulübü Üyelerinden Öznur Benderlioğlu Doğangün ve yakın arkadaşı Nur Aka son olarak buluştukları 8 yaşındaki göçmen çocuk Elyas´a gönüllerini açtılar. Bir kısmının Çanakkale´de ikamet ettiklerini tespit ettikleri göçmen çocuklara başta eğitim bursu temin etmeyi hedefleyen gönüllü Lionslar´a burs desteği bu kez Arjantin´den geldi. İlköğretim grubundan 8 göçmen çocuğu eğitim bursu ile kucaklayan gönüllüler çalışmalarını sosyal medya üzerinden şu sözler ile paylaştı:

"Güzel ülkemin çocuklarına yıllardır pek çok alanda çalışırken bu yıl Ağustos´tan beri göçmen çocuklar için de bazı uğraşlar veriyoruz.. Her ülkeden varlar.. Siz dostlarımızın yardımlarıyla çeşitli ihtiyaçlarını birlikte karşıladığımız çocukların bir kısmı Çanakkale´de ikamet ediyorlar.. Onlar için farklı eğitimler ayarlıyoruz.. Bugün ise ilköğretim grubundan 8 çocuğu eğitim bursu ile kucakladık.. Burs Arjantin´den geldi.. Çok enteresan değil mi? Kucağımdaki minik henüz 8 yaşında.. Adı Elyas.. Odaya girdiği ilk andan itibaren Nur Aka ve benim gönüllerimizin ortasına oturuverdi.. Yılbaşı için ona Fenerbahçe forması ve basketbol topu sözümüz var.. Bu arada sosyal market son hız devam ediyor; battaniye, çarşaf, ayakkabı önceliklerimiz bu hafta.. Tüm dostlara sonsuz teşekkürler"