Gökhan´dan Çevreci Köylülere Destek Ziyareti

Gökhan´dan Çevreci Köylülere Destek Ziyareti

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz günlerde köylerinin içinden geçen maden kamyonlarının neden olduğu toz nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için Çanakkale Valiliği önünde eylem yapan Davutköylüleri ziyaret etti.

Başkan Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Yenice´ye bağlı Davutköy´deki ziyaretine Davutköy İlkokulundan başladı. Başkan Gökhan, buradaki öğrencilere ve çocuklara Tahta At hediye ederken, çocuklarla da yakından ilgilendi. Davutköy´ün minikleri hediyelere çok sevinirken, Başkan Gökhan´a da teşekkürlerini iletti.

Heyet ardından Davutköy Köy Kahvesine gerçekleştirdiği ziyarette, köyde maden kamyonlarının yarattığı sıkıntıya ilişkin bilgiler aldı. Davutköy Muhtarı Mehmet Atsay ve CHP Yenice İlçe Başkanı Mehmet Gerçek´in de eşlik ettiği ziyarette, Çanakkale Valiliği önünde eylem yapan Davutköylü kadınları da ziyaret eden Başkan Gökhan, sorunları bir kez de onlardan dinledi. Kadınlar, köylerinin içinden geçen kamyonların neden olduğu tozun tarladaki mahsullerine zarar verdiğini, toz nedeniyle evlerinin ve yaşam alanlarının kirlendiğini, bununla birlikte kamyonların köyün içinden geçmesi nedeniyle can güvenliğinin de tehlikeye girdiğini ifade etti.

Davutköylülerin çevrelerini korumaya yönelik mücadelelerine destek çıkan Başkan Gökhan, kamyonların köyün içine uğramadan başka bir güzergahtan geçmesi gerektiğini ifade etti. Çanakkale Belediyesi olarak Kazdağları başta olmak üzere her türlü çevre mücadelesine katkı verildiğinin altını çizen Başkan Gökhan, Davutköy´de yaşanan bu sorunun da takipçisi olacağını belirtti.