Gökçeada`da "Yeryüzü Pazarı" Açıldı

Gökçeada`da

Türkiye`nin "sakin şehir" unvanlı yerleşim birimlerinden Çanakkale`nin Gökçeada ilçesinde, organik ürünlerin satışı için kurulan ve ülkenin alanında ikincisi olduğu bildirilen "yeryüzü pazarı" hizmete girdi.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Fatih Mahallesi`ndeki pazarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gökçeada Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından yürütülen "Cittaslow Gökçeada Earth Market Projesi" kapsamında önemli bir çalışmaya imza atıldığını söyledi.

Türkiye`de sürdürülebilirlilik noktasında ellerinden geleni yapmaya hazır oldukları yeryüzü pazarının ikincisinin, İzmir`in Foça ilçesinden sonra Gökçeada`da açılmasının çok önemli olduğunu dile getiren Çetin, "Biz Gökçeada`da Gökçeada`yı yaşamak ve yaşatmak adına bir amaç icra ettik. Gökçeada`daki üreticimizi direkt tüketiciyle buluşturup, kesinlikle Gökçeada`da üretilen ürünlerin satıldığı, ilkeli, düzgün bir alışveriş merkezi olması noktasında uğraş verdik. Sayın Kaymakamımıza, akademisyenlerimize ve burası için gece gündüz uğraş veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonrası üretici ve tüketicilerimize kalıyor" diye konuştu.

Daha sonra, Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, Batman`ın Hasankeyf ilçesi Kaymakamı Temel Ayca, International Slow Food firmasının yetkilisi Piero Sardo ile Belediye Başkanı Çetin, pazarı gezdi.

Yerel üretim ve ürünleri destekleyen bir çiftçi ağına sahip olan pazar ile adil fiyat sistemi, iyi ve temiz gıdalar sunulması amaçlanıyor. Bölgesel ürünlerin tüketiciye en kısa gıda zinciriyle ulaştırılması hedeflenen pazarlardan, dünyada 34`üncü, Türkiye`de ise ikincisi Gökçeada`da bulunu