GİDER İLÇE BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

GİDER İLÇE BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Lapseki'de partisinin kuruluşundan beri görev yapmış olan ilçe başkanları ile bir araya geldiği toplantıda, yaklaşan seçimler ve gündem üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Genel seçim sürecinde kaçlı masa olduğunun unutulduğunu ifade eden Gider, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“CHP’nin ortaklarında eş başkanlık sistemi var ya, bunlar onlara özendiler galiba ama eşbaşkan yapmadılar, 'üst başkan' yaptılar. Adam genel başkan olmuş, belediye başkanı omuz atıyor kürsüde. Diyor ki 'Seni oraya ben getirdim konuşacaksak kürsüde aynı seviyede duracağız.' diyor. İstanbul gibi bir yere belediye başkanı olmuşsun. İstanbul bir dünya şehri, şurada işini yap. Çoluk, çocuğun, torunun desin ki 'Benim dedem burada belediye başkanıyken şu işleri yapmış.'. Sen onları bırakıyorsun seçildiğin gün Cumhurbaşkanlığına niyetleniyorsun. Sakin ol. Hani çocuklara dersin ya 'Hepsi senin ama yavaş ye. Olursun büyüyünce, Cumhurbaşkanı da olursun ama önce şu belediye başkanlığını yap bakalım, millet görsün. Onunla derdin yok çünkü öyle bir projen yok. Çünkü sen milletin derdiyle dertlenmemişsin, sokaklara olmamışsın. Salonlardan çıkmamışsın. Kar yağınca bizim belediye başkanının aklına hemen yolları açmak gelir, bunların aklına tatile gitmek geliyor. Kayak kültürü var adamın yok değil. Yalan mı söyleyelim."

 

-“LAPSEKİ’DE 3'TE 3 YAPACAĞIZ”

 

Seçimlerde Lapseki'de üç belediye ve üç il genel meclisi üyesini kazanacaklarını belirten Gider; 

“Biga’da 3’te 3 yapacağız. Lapseki’de bir yol kazasına kurban giden, Çardak ve Umurbey’in, CHP ile kaybettiği 5 yılı telafi edeceğiz. Çan’da CHP’nin kazandığı değil, bizim kaybettiğimiz belediyeyi yeniden kazanarak, Çan’ın geleceğini garanti altına alacağız. 

Gelecek 5 yılda, Gelibolu’da herkes çalışkan bir belediye başkanı görecek. Seçimlerde onlarca proje yapacağını ilan edip, göreve gelince park yapmaktan öteye geçemeyen CHP’li belediye başkanları, hizmet nedir ve nasıl yapılır diye merak ediyorlarsa, Yenice’ye, Ezine’ye Biga’ya, Lapseki’ye bakabilirler. "Onlar iktidar partisi, bizim o kadar kaynağımız yok" diye vatandaşı aldatanlar, bahane üretenler ise küçük imkânlarla nelerin yapılacağını görmek istiyorlarsa, Gümüşçay’a, Karabiga’ya ve Evreşe’ye baksınlar” dedi.