Gestaş´tan Balkan Şehidi Torunlarına Vefa

Gestaş´tan Balkan Şehidi Torunlarına Vefa

Çanakkale´de deniz ulaşımını sağlayan kenttin önemli kurumları arasında yer alan GESTAŞ A.Ş sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

101 yıl sonra dedelerinin canını verdiği, kanını akıttığı toprakları ziyarete gelen 8 ülke vatandaşı 101 şehit ve gazi torunu, şehitlik gezisi için Eceabat´a geçerken GESTAŞ A.Ş, Çanakkale´nin onur konuğu olan kardeşlerini  unutmadı

Uluslararası Çanakkale Buluşması adı altında 8 Balkan ülkesi Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Arnavutluk´tan 101 şehit ve gazi yakını, İstanbul ziyaretlerinin ardından Çanakkale´ye misafir oldu. Balkanlar´dan gelip Çanakkale´de dedelerinin can verdiği, kanını akıttığı, vatan, bayrak mücadelesi verdiği Şüheda´nın torunları, 4 Mayıs sabahı Şehitlik gezisi için Çanakkale İskelesi´nden feribotla Eceabat´a geçerken; GESTAŞ 101 yıl sonra dedelerinin can verdiği topraklara ayak basan kardeşlerimizi, karşı kıyıya geçiş esnasında en muazzam şekilde ağırlamaya çalıştı. GESTAŞ A.Ş adına Kurumsal Pazarlama ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Aydın´ın hazır bulunduğu ?101 yıl önce dedelerinizin canını verdiği bu topraklara, ÇANAKKALE´YE HOŞ GELDİNİZ? temalı karşılama organizasyonunda Balkanlar´dan gelen kardeşlerimize ziyaretin anısına, ?Çanakkale hatırası´ mahiyetinde hediye paketleri takdim edildi.

GESTAŞ´ın misafirperverliğinden dolayı memnun kalan şehit ve gazi torunları, ilk kez düzenlenen bu ?Çanakkale Buluşması?nda hoş anılar biriktirmeye devam etti. Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Makedonya bayrakları açılıp; Balkan ülkeleriyle Türkiye´nin kardeşliğine vurgu yapılırken; Balkanlar´dan gelen kardeşlerimize, aynı topraklarda omuz omuza çarpışmış dedelerin torunları olarak Çanakkale´de misafirden öte bizden biri oldukları hissettirildi.