Gestaş Gençlerin Geleceklerini mi Kararttı?

Gestaş Gençlerin Geleceklerini mi Kararttı?

Hafta sonu KPSS Sınavına girmek isteyen öğrencilerin geleceklerini, hayallerini GESTAŞ yok etti. Öğrencileri ek seferle taşıyacaklarını açıklayan GESTAŞ yönetimi hızlı feribot koymak yerine arabalı vapur tahsis edince 20 kadar öğrenci KPSS Sınavına yetiş

Hiçbir gerekçe göstermeksizin deneyimli personellerini işten çıkartan ve yerlerine yenilerini alan GESTAŞ yönetimi sadece kendi işçilerinin geleceğini değil, umutlarını ve geleceklerini girecekleri KPSS sınavına bağlayan öğrencileri de mağdur etti. GESTAŞ Yönetimi KPSS sınavına adalardan gelecek adaylar için ek sefer koyduğunu açıkladı. Bu ek sefere güvenerek Gökçeada´dan bu sabah 06.00´da kalkacak hızlı feribota binerek sınava yetişmeyi planlayan yaklaşık 20 kadar öğrenci sınavlara yetişemedi.

 

 Açıklamayı Apar Topar Kaldırdılar Ama..

Normal şartlarda Gökçeada´dan 1,5 saatte Kabatepe limanına gelen geminin yerine Arabalı Vapur´u ek sefere koyan GESTAŞ yönetimi KPSS Sınavına girecek adayları 3 saatte Kabatepe Limanına getirdi. 09.10´u geçe Kabatepe limanına ulaştıklarını açıklayan GESTAŞ mağdurlarından Zeki Çelebi; yaptığı açıklamada ?KPSS Sınavı saat 09.30´da başlıyor. Biz bu sınava yetişmek için aylardır hazırlanan yaklaşık 20 kadar mağduruz. GESTAŞ Yönetiminin web sitesine koyduğu bir açıklama var; biz tepki için telefon açınca az önce web sitelerinden kaldırdılar. Bu açıklamada Gökçeada´dan KPSS sınavına katılacak vatandaşlar için sabah 06.00´a ek sefer koyduklarını belirtiyorlar. Mağdur olan çoğu arkadaş gibi biz zaten bunları dün arayıp sorduk ?Ek sefer var mı? Ek sefer yoksa bu geceden geçelim? diyerek. Bize telefonla da sabah 06.00´da ek sefer koyduklarını açıkladılar. Ellerimizde ödeme makbuzlarımız var zaten.?

 

1,5 Saatte Ulaşırken 3 Saatte Ulaştırdılar

Zeki Çelebi isimli mağdur sözlerine şöyle devam etti; ?Bakın normal şartlarda Gökçeada-Kabatepe arası 1,5 saatte gidilip gelinebilen seferler yapılıyor. Bu sabah ek sefer diyerek normal gemi yerine Arabalı Vapur tahsis etmişler. Hava şartlarını da ekleyince 1,5 saatte gelmemiz gereken yere 3 saatte getirildik. Eğer biz sabah 07,30 gibi Kabatepe´ye ulaşsaydık 09,30´daki Çanakkale merkezdeki sınav yerlerimize rahatlıkla ulaşabilirdik. Bizi 09,10 gibi Kabatepe´ye ulaştırabildiler. Eceabat´ta oradan gemiyle Çanakkale Merkeze gitmeye kalksak o saatten sonra 10.30 ? 11.00 gibi ancak ulaşabilirdik. GESTAŞ Yönetimi bizi maalesef çok kötü bir şekilde mağdur etti? ifadelerini kullandı.

 

Mağdurlar Gestaş´a Dava Açacaklar

Hayalleri´nin ve umutlarının çalındığını açıklayan Zeki Çelebi; ?Sadece benim değil yaklaşık 20 kadar arkadaşız burada hepimizin emeklerini yok ettiler. Bizler bu sınavlara hazırlanmak için dünya kadar para harcadık, gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Bize söyleselerdi ek sefer koyduk ama arabalı vapur diye, biz dün geceden geçerdik. Böyle bir rezillik olabilir mi? Bizlerin gelecekleriyle oynamaya hakları var mı? Web sitelerinden koydukları ek sefer açıklamalarını kaldırmışlar? Yaptıkları hatayı böyle gizleyebileceklerini mi sanıyorlar? Hepimizin elinde bilet makbuzları duruyor. Gerekirse bu deniz seferlerini takip eden kamu kurum ve kuruluşları vardır; oradan da bilgi alınabilir. Düzenledikleri seferi yok web sitelerinden silmekle yok edemezler. Bizi mağdur eden herkesten şikayetçi olacağız, kimse bizlerin hayalleriyle, gelecekleriyle oynayamaz? dedi.

GESTAŞ´dan yanıt

Gestaş olayın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Gestaş tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi;  ? 22 Mayıs Pazar günü düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı´na giremediği iddia edilen Gökçeadalı vatandaşlarımızın, hava muhalefeti nedeniyle deniz seferinin gecikmesinden kaynaklı mağduriyet yaşadıkları iddiası bazı basın organlarında yer almıştır. Öncelikle sınava giremedikleri öne sürülen vatandaşlarımız adına son derece üzüntülü olduğumuzu belirtmek isteriz. Ancak olumsuz hava şartları nedeniyle geciken seferin direkt GESTAŞ´a bağlanması en hafif tabirle vicdansızlıktır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından KPSS sınavından bir gün önce, Cumartesi´yi Pazar´a bağlayan gece geç saatlerden itibaren kuvvetli yağış ve şiddetli fırtınalar olacağı konusunda uyarılar yapılmıştır. GESTAŞ olarak KPSS sınavı öncesi herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için saat 07.00´de olan rutin seferimize ek olarak, Gökçeada-Kabatepe hattımıza ek gemi ve saat 06.00´ya ek sefer koyulmuştur. Ek sefer için konulan feribot saat 06.00´da Gökçeada´dan kalktıktan 30-40 dakika sonra, hava ve deniz şartları öngörülenden daha kötü bir duruma gelmiştir. Feribot, sınava girecek vatandaşların mağdur olmaması adına seyrine devam etse de güvenlik nedeniyle daha düşük hızlarda ve zorunlu emniyetli bir sefer yapılmıştır. Bunun neticesinde de hava muhalefeti kaynaklı söz konusu gecikme yaşanmıştır. Olumsuz hava şartlarında gemilerin normal süresinden daha uzun sürede sefer yapması, olağan bir durumdur. Nitekim saat 07.00´de kalkan Gökçeada 1 gemisi de normal süresinden daha geç bir sürede Kabatepe´ye yanaşmıştır?