Gençler Bugünün de Geleceğin de Yöneticileridir

Gençler Bugünün de Geleceğin de Yöneticileridir

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için mesaj yayınladı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ?Gençler bugünün de geleceğin de yöneticileridir?.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, ?99 yıl önce üzerinde yaşadığımız topraklar işgal edilme tehlikesiyle karşı karşıya geldiğinde hiçbir koşulda hürriyetinden vazgeçmeyen milletimiz büyük bir mücadelenin öncülüğünü yaptı. 19 Mayıs 1919´da Türk milletinin esaretini kabul etmeyen, zulme boyun eğmeyen bir millet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğinde baskıya karşı hürriyet mücadelesi vermek için Samsun´da direniş ateşini yaktı.Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağı güçlü bir şekilde vurgulandı. 18 Mart 1915´te Çanakkale´de kazanılan zafer nasıl ki düşman ordularını bozguna uğrattıysa, 19 Mayıs 1919´da direniş ateşi yakılan mücadele de işgal heveslilerini tarihin çöp tenekesine yolladı. Türkiye, tüm dünyaya örnek gösterilen bir milli mücadele ile mazlum milletlerin umudu oldu.?

 

Turan, ?Gençlerimize bir gelecek vadedilmediği gibi günümüze de ortak edilmediler. Geçtiğimiz yıl referandumda kabul edilen anayasa değişikliğiyle beraber gençlerimiz 18 yaşından itibaren seçilme hakkına da sahip oldular. Özgüvenli, milli şuur sahibi gençlik artık hem geleceğin hem de bugünün yöneticileri. Vatan söz konusu olduğunda önüne, arkasına bakmadan meydanlara çıkan gençliğin direnişini 15 Temmuz´da hep beraber gördük. Gençlerimiz, dedelerinden emanet olan bu vatanı korumak için ölümü de göze alarak 19 Mayıs´ın sahip olduğu değerlere sahip çıktığını tüm dünyaya gösterdi.?

 

Çanakkale´de yapılan gençlik yatırımlarına vurgu yapan Turan, ?Çanakkalemizin tüm ilçelerinde gençlik ve spor alanında yapılan yatırımlarla şehrimiz, gençlerimizin kendilerini kültürel ve sportif alanda geliştirebilecekleri bir yer haline geldi. Gençlik merkezlerinde yer alan tiyatro, sinema, konser salonlarıyla gençlerimiz bir taraftan kültürel etkinlikler yürütürken yine burada yer alan futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu gibi alanlarla da bir taraftan sportif faaliyetler yürütüyor. Gençlerimizin hayata daha iyi hazırlanmaları için Dardanos´ta inşa ettiğimiz gençlik kampı Türkiye´nin örnek projelerinden birini teşkil ediyor. 80 milyon TL değerindeki bu projede 6 farklı bina yer alacak. Çok amaçlı spor salonu, kamp etiğim merkezi, açık spor salonu, kayıkhane, konaklama oteli gibi yapıların yer aldığı Güzelyalı Dardanos Gençlik Merkezi, 81 şehirden gençlerimizin hizmetine açılacak.Türkiye´nin en büyük sporcu ve kamp eğitim merkezi olacak bu proje ile Çanakkale, kültür ve turizmin başkentlerinden biri olduğu gibi sporun da başkentlerinden biri olacak?.