Gelibolu´da Kur´an Ziyafeti

Gelibolu´da Kur´an Ziyafeti

Mübarek Ramazan ayını düzenlenen etkinliklerle karşılıyorlar

Gelibolu İlçe Müftülüğü tarafından Gazi Süleyman Paşa Camii´inde Kur´an-ı Kerim ziyafeti programı tertip edildi.Gelibolu Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlilerinin okuduğu Kur´an-ı Kerim gönülleri mest etti.

Kur´an ziyafeti programından önce bir konuşma yapan Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler;  yaklaşan Ramazan ayı öncesinde böyle bir programı düzenlemekten dolayı çok mutlu olduklarını ve bu vesileyle insanlara on bir ayın sultanı olan Ramazan ayının aynı zamanda Kur´an ayı olduğunu hatırlatmak istediklerini belirttikten sonra Kur´an-ı Kerim´in inananlar için bir hidayet, rahmet ve şifa kaynağı olduğunu aynı zamanda ruhların ve gönüllerin ilacı olmasının yanında da doğruya, iyiliğe, mutluluğa ve güzelliğe götüren ilahi bir kitap olduğunu söyledi. Özler konuşmasının devamında; işte bizler de bu yüzden Kur´an ile yaşamalı ve O´nu kendimize rehber edinmeliyiz diyerek Kur´an-ı Kerim´i okumanın, okutmanın ve O´nu anlayarak hayata katmanın öneminden bahsetti.

Müftü Özler´in konuşmasından sonra ise, Gelibolu Müftülüğü din görevlilerinden Engin Balcı, Hamza Uslu, Öner Kıldı, Hasan Yılmaz, Hüseyin Ünal, Mehmet Mutlu ve Bilal Yıldırım tarafından okunan Kur´an-ı Kerim dinleyiciler tarafından büyük bir ilgi gördü. Yoğun bir katılımın olduğu program, Müftü Özler tarafından yapılan duanın ardından kılınan öğle namazı ile son buldu.