Gelibolu´da Kurban Bayramı Hazırlıkları

Gelibolu´da Kurban Bayramı Hazırlıkları

Gelibolu Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri ile Temizlik Müdürlüğü ekipleri, periyodik olarak yürüttüğü cadde ve sokaklardaki alan temizliği çalışmalarına yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hız verdi.

Refüjler, parklar, bahçeler ve mahallelerdeki yeşil alanlar bayram öncesi, Gelibolu Belediyesi ekiplerince pırıl pırıl hale getiriliyor.

Destek Hizmetler Müdürlüğü´ne bağlı park ve bahçeler ekiplerince kent girişinden başlatılan çalışmada öncelikle tretuvarlar, refüj üstleri, bordürlerin üst ve yan yüzeyleri temizlendi.

Cadde ve sokaklarda büyüyen otların ekiplerce biçildiği çalışmada, yabani otların gelişmemesi adına ilaçlama da yapılıyor.

Park ve Bahçeler ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde çevre temizlik çalışmalarını yoğunlaştırırken, Alaaddin Kalfa Mezarlığı´nda da geniş kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

 

Mezarlık içindeki kuruyan yabani otları ve ağaç dallarını temizleyen ekipler, ağaçların da budamasını gerçekleştiriyor. Yapılan çalışmalar ile mezarlığın daha temiz ve bakımlı bir görünüm kazandığını belirten yetkililer, çevre temizliğinin ardından mezarlık içerisindeki bordür taşlarının boyanacağını ve çiçekliklerin çiçeklerle süsleneceğini bildirdiler.