?Gelibolu, Cumhuriyeti Muhafaza Edenlerin Kalesidir?

?Gelibolu, Cumhuriyeti Muhafaza Edenlerin Kalesidir?

Gelibolu Belediye Başkanı Özacar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında bu vurguyu yaparak, ?Bu ülkeyi Cumhuriyetle taçlandıranları, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz? dedi

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 93. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Açıklamasının başında ?Gelibolu Cumhuriyeti muhafaza edenlerin kalesidir? vurgusunu yapan Başkan Özacar mesajında şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Gelibolu Yarımadası´nda, Cumhuriyetimizin 93. Yıldönümünü kutlamaktan gurur ve onur duyuyoruz. Gelibolu Belediyesi olarak biliyoruz ki, Cumhuriyet, kan ve irfanla, savaşlarla ve mücadelelerle, gazi meclisle elde edilmiş en yüce rejimdir. Bu bilinçle Cumhuriyetin kıymetini bilmeyi sürdüreceğiz.

Biliyoruz ki Cumhuriyet; insanı yücelten, az sayıda kişinin değil topyekün toplumun, kulların değil bireylerin rejimidir. Bu sebeple onu yaşatmaya, eserlerini ve Türkiye Cumhuriyeti denilen bu eşsiz ülkeyi yüceltmeye devam edeceğiz. Halkın söz sahibi olduğu, kulluktan çıkıp birey olmaya eriştiği, insan onuruna ve kişiliğine yakışır en güzel yönetim şekli olan Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 93. Yıldönümü kutlu olsun.

Ülkemizi Kurtuluş Savaşıyla özgürlüğe, aydınlık ve çağdaşlık mücadelesi ile Cumhuriyete eriştiren atalarımıza binlerce şükran sunuyoruz. Bu ülkeyi Cumhuriyetle taçlandıranları, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı´nın kahramanlarını, ilk meclisin üyelerini ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bayramımızın kutlu olması ve daha nice bayramlara erişmemiz dileğiyle?